België haalt kindjihadisten op uit Syrië!

De Brusselse kortgedingrechter heeft woensdag beslist dat de zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters naar België moeten worden gerepatrieerd. De moeders zitten met hun kinderen vast in het Koerdische kamp Al-Hawl. Ook de moeders moeten worden teruggehaald, meldt de Telegraaf.

Het gaat om de kinderen van Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) uit Borgerhout, die met hun kinderen in het Koerdische kamp Al-Hol vastzitten, schrijft de Gazet van Antwerpen.

De kortgedingrechter verplicht nu “de Belgische Staat om alle noodzakelijke en mogelijke maatregelen te nemen om de zes minderjarige kinderen vanuit Syrië te kunnen laten reizen naar België.”

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/haar-eerste-zoontje-noemde-ze-strijder-en-op-geboortekaartje-prijkte-een-mitrailleur-portret-van-een-van-de-is-weduwen-die-belgie-moet-laten-terugkeren~a7493ea5/?utm_medium=twitter&utm_content=Nieuws&utm_source=dlvr.it

Bron: https://fenixx.org/2018/12/26/belgie-haalt-kindjihadisten-op-uit-syrie/?fbclid=IwAR3cdVdDHj2SjuLlMsbhFMqOinzxkdOsbqbezLBL34FT1c3Mxtqr3pT7gQ0