Zweden: vrouwen verkracht, autoriteiten te druk

Volgens de Zweedse Nationale Raad voor Criminaliteitspreventie (Brottsförebyggande rådet of Brå) ontving de Zweedse politie in 2017 22.000 meldingen van seksuele misdrijven, waarvan 7370 verkrachtingen. Dat aantal komt overeen met een gemiddelde van 20 aangiftes van verkrachting per dag – twee keer zoveel als in 2005. Dat zijn slechts de aangiftes van verkrachting. In 2012, bijvoorbeeld, werd slechts 20% van alle verkrachtingen gemeld aan de politie, volgens Brå.

Volgens een verslag van de Svt Nyheter (Zweedse televisie) kwam van de 842 mannen die in de afgelopen vijf jaar zijn veroordeeld voor verkrachting of poging tot verkrachting 58% uit het buitenland – het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zuidelijk Afrika en andere plaatsen buiten Europa! Met betrekking tot mannen die veroordeeld werden voor poging tot verkrachting, alsmede gewelddadige verkrachting, waarbij slachtoffer en dader elkaar niet van tevoren kenden, was 80% van de mannen in het buitenland geboren en 40% was slechts een jaar in Zweden.

In het kleine stadje Deje in Midden-Zweden bijvoorbeeld, onderging een vrouw, Mikaela Blixt, mishandeling, steekwonden en een poging tot verkrachting door een Afghaanse migrant die in het migrantencentrum in de stad woont, terwijl ze haar hond op klaarlichte dag uitliet. De aanvaller schopte Blixt’s kleine hond eerst in de lucht, dwong Blixt vervolgens op de grond en stak in haar heup met een mes. Ze wist te ontsnappen aan haar aanvaller en slaagde erin thuis te komen met haar hond. Geschokt en bloedend probeerde ze de aanval bij de politie te melden.

Dit bleek nagenoeg onmogelijk. Toen Blixt de telefoonlijn voor de Zweedse hulpdiensten belde, weigerde de politie zelfs om met haar te praten. Nadat ze bijna de hele dag tevergeefs geprobeerd had om telefonisch de politie te bereiken, reed ze de volgende dag naar het dichtstbijzijnde politiebureau in een naburige stad, waar de politie 24 uur na de aanranding uiteindelijk het rapport opnam.

Het is verontrustend dat de politie geen interesse toont in het vinden en arresteren van de verkrachter – tenminste tot haar geval viral ging op Facebook. Slechts een week nadat Blixt was aangevallen, werden drie vrouwen in de naburige stad Karlstad op dezelfde avond verkracht. De volgende dag werd een vierde vrouw het slachtoffer van een poging tot verkrachting.

De Zweedse massamedia, Expressen, wilde Blixt interviewen, maar volgens haar alleen op voorwaarde dat ze niet vermeldde dat haar aanvaller een Afghaanse migrant was!

Overigens, niet alleen vrouwen, maar bijna een op de drie Zweden voelt zich niet veilig in Zweden, volgens een nieuwe peiling die 6.300 Zweden vroeg hoe veilig ze zich in hun huis en omgeving voelden.

https://nl.gatestoneinstitute.org/13458/zweden-vrouwen-verkracht?fbclid=IwAR01J5HcZtfhEvLrJzj4cYAXexXfIQC8o_sYlUxtvrniFV-yHoCQETyPApQ#.XB9-H8Y5Cio.facebook

Met dank aan hun eigen Overheid!