Nederland heeft zesde grootste pensioenkapitaal ter wereld!

Wereldwijd is het afgelopen jaar het pensioenkapitaal van grote landen met maar liefst 13% gegroeid, naar in totaal $41 biljoen. Nederland is ’s werelds zesde grootste haven voor pensioenvermogens, groter dan landen als Duitsland, Italië en Frankrijk. In verhouding tot ons bruto binnenlands product mogen we onszelf zelfs wereldwijde koploper noemen!

In verhouding tot het bruto binnenlands product steekt Nederland met het totaal pensioenvermogen met kop en schouders boven de andere landen (cijfer van 194%). Afgezet tegen het BBP is het volgens Heemskerk positief te noemen dat Nederland haar pensioenbeleggingen als percentage van het BBP heeft zien stijgen. “Het is bemoedigend dat we kunnen terugkijken op een lange periode van groei in de Nederlandse pensioenmarkt”, hoewel hij de kanttekening plaatst dat de sterke resultaten van de afgelopen twee jaar het gevolg zijn van een ongebruikelijk hoog marktrendement.

Hoe komt het dan dan er zoveel “gepensioneerden” niet kunnen rondkomen van hun pensioen? Lees hier:

https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/artikel/618426/40-procent-gepensioneerden-kan-niet-rondkomen

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vraag-en-antwoord-gepensioneerden-en-armoede/

https://www.consultancy.nl/nieuws/17289/nederland-heeft-zesde-grootste-pensioenkapitaal-ter-wereld?fbclid=IwAR1NduLyRW-EzAy-iesB5WUt1mo_lqw1080OVbkmUjGieHF9QruZ2_lTMsA