Terug naar de EEG en kappen met dat geldverslindende EU-monster!

 

Brexit – de enige uitweg?

De Brexit laat zien hoe lastig het is om uit de Europese Unie te stappen. Brussel hoopt daarmee ook het signaal af te geven dat zo’n exit de eerste én de laatste keer was dat een lidstaat probeert te vertrekken. Zitten we daarmee voor altijd opgescheept met het machtsblok dat de Europese Unie heet? Of valt dat nog te bezien? We vroegen u om uw mening. Hierbij enkele (interessante) reacties.

Twan Hendriks

Bij elke uitreding zal de EU zwakker worden en wordt de weerstand van de EU kleinzieliger. Totdat het op het gedrein van een verwend kind begint te lijken. ‘Bullies’ moet je tegengas geven. Dat vertelt iedere ouder die een knip voor de neus waard is aan zijn kinderen. Dat geldt hier ook.

Kees van der Niet (RP: Hier sta ik 100% achter!)

Die opkomende wereldmachten lachen zich een krul in de staart om de EU, was niks, is niks en wordt nooit wat!

Er werd eerder al een vergelijk gemaakt met de song van de Eagles, genaamd “Hotel California”, betreffende het lidmaatschap van de EU, de laatste zin van die song is wel heel veelzeggend: “You can check out any time you like, but you can never leave!“.
Maar mogelijk is dit hoe mooi het ook klinkt, zelfs nog een te zachte bewoording, de EU heeft bepaalde resoluties, waaronder EU resolutie 1743. Uit de islam kun je ook niet zomaar stappen, afvalligen in een moslimland zijn hun leven ook niet meer zeker.
De EU behandelt de UK als een afvallige, dergelijke parallellen zien, zijn dan ook niet vreemd, we worden hier gevangen gehouden in iets wat voor ons zeer onwenselijk is.

Harry de Moor

De Europese unie is volledig vergelijkbaar met een maffia-organisatie, lid worden is eenvoudig; de organisatie verlaten is dodelijk!

Cisca Mudde

We moeten ons niet bang laten maken. We zouden beter Engeland gaan steunen om er uit te stappen en wij ook. Als ‘Zonnekoning’ Macron zijn zin krijgt, zitten we straks gekluisterd aan de mores van Duitsland en Frankrijk en mogen wij g meer betalen als het meest gezonde land van deze onzalige zogenaamde eenheid. En we worden overlopen door nóg meer migranten uit alle hoeken van de aarde. We hebben helemaal niets meer in te brengen als dit zo doorgaat. 

LEES HIER VERDER:

https://www.elsevierweekblad.nl/stelling/achtergrond/2018/11/terug-naar-de-eeg-en-kappen-met-dat-geldverslindende-monster-657154/?&utm_source=emaildatabase_ELS_acqw_&utm_medium=email&utm_campaign=NSM3006_CM2&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Oneliner_NSM_NieuwsBrief_Elsevier_Weekblad_Nieuwsbrief