Plan dividendbelasting van tafel, 1,9 miljard euro gaat naar bedrijfsleven!

De regeringspartijen zijn eruit: de omstreden afschaffing van de dividendbelasting is van de baan. De 1,9 miljard euro die jaarlijks vrijkomt, gaat volledig naar het bedrijfsleven, zowel grote als kleine bedrijven.

De regeringspartijen hebben daar zojuist een akkoord over bereikt, laat premier Mark Rutte weten. Hij noemde het besluit van Unilever om toch niet het hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam te verplaatsen een ‘testcase die misging’.  Staatssecretaris Menno Snel stuurt een brief naar de Tweede Kamer met alle details. 

Het kabinet maakte anderhalve week geleden bekend de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te gaan wegen. Aanleiding was de mededeling van Unilever om het hoofdkantoor toch niet van Londen naar Rotterdam te verhuizen. Eén van de argumenten voor de afschaffing van de dividendtaks was juist een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor multinationals als Unilever.

Oppositiepartijen zouden liever zien dat er meer geld naar de publieke sector gaat, zodat onder anderen leraren, agenten en zorgmedewerkers hogere lonen en een lagere werkdruk kunnen krijgen. De voorgenomen verhoging van het lage BTW-tarief, waar de meeste boodschappen onder vallen, wordt  als het aan de oppositie ligt ook kunnen worden teruggedraaid.

Maar volgens de coalitie is dat niet mogelijk. Als er ergens geld vrijkomt, kun je dat niet lukraak elders aan uitgeven. (RP: dus multinationals spekken is o.k., maar de hardwerkende burgers ontlasten is volgens hen “lukraak” uitgeven?)

Morgen praat de Tweede Kamer over het dividendplan en de herverdeling van het geld.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4451151/afschaffen-dividendbelasting-van-tafel-19-miljard-euro-bedrijven?fbclid=IwAR3VFl5D75pa_YOBa79hOW1XnLTjYOTujrZVRO7gu9hObiLxFcPt1rPn_oM

Advertenties