De vier grootste controverses uit Merkels regeringsperiode!

merkel.heil

De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelt zich in december niet herkiesbaar als partijvoorzitter van de CDU. Ook zal zij na de landelijke verkiezingen in 2021 stoppen als bondskanselier en parlementslid. Elsevier Weekblad maakt een overzicht van de grootste controverses uit haar regeringstijd.

Die kritiek weerhield Merkel er niet van de deuren open te zetten: sinds het uitbreken van de migrantencrisis in 2015 gaf het land zeker 1,6 miljoen mensen een verblijfsvergunning. Dat kost de Duitsers niet alleen tussen de 20 en 25 miljard, zo berekende het Duitse wetenschappelijk bureau Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) in december 2017, bij veiligheidsdiensten bestaat ook grote onzekerheid over de controle op wie er binnenkomt.

Maar de uitspraak leverde Merkel ook een storm van kritiek op. Zelfs van de sociaaldemocratische SPD. ‘Simpelweg een keer zeggen “wir schaffen das” en dan de zaak op zijn beloop laten is een grote fout geweest,’ zei SPD-leider Sigmar Gabriel in augustus 2016.
Zo gaf de chef van de Duitse inlichtingendienst, Hans-Georg Maassen in december vorig jaar aan dat hij de komst van ‘gehersenspoelde kinderen’ naar Duitsland vreest nu de terreurgroep Islamitische Staat (IS) vrijwel al zijn terrein in het Midden-Oosten kwijt is. Critici vrezen dat Merkels beleid een stroom aanslagen tot gevolg zal hebben. (RP: en ze hadden volkomen gelijk! Lees dit):

“Miljoenen voornamelijk kansloze moslims binnenhalen maakt Duitsland en Europa ‘sterker’, aldus Merkel, die tevens beweerde dat wij haar daar in 2025 dankbaar voor zullen zijn.” En het resultaat  heeft Europa ervaren! Hier het gevolg: https://eunmask.wordpress.com/2016/02/20/de-islamisering-van-europa-zal-uitmonden-in-burgeroorlog/ 

Lees ook: de onlusten in Duitsland: https://twitter.com/twitter/statuses/1033790392037199873

Nog twee tragische erfenissen draagt Merkel met zich mee. Waar Kohl probeerde vrienden te zijn met Duitslands buurlanden alsook met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, heeft Merkel met iedereen conflicten. Met Donald Trump, Vladimir Poetin, de Britten gaan de EU uit nadat Merkel premier David Cameron had vernederd, maar ze heeft ook ruzie met de Polen, Italianen, Oostenrijkers: met wie eigenlijk niet? De Nederlanders. ‘Nederland is onze enige vriend,’ concludeerde de Frankfurter Allgemeine Zeitung bitter.

Bron: hier het hele uitgebreide artikel: https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/10/653283-653283/