Ziekenhuizen failliet, geen redding meer voor MC Slotervaart

  • De IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten, zijn vanochtend failliet verklaard. Ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is failliet
  • In de IJsselmeerziekenhuizen liggen nog zo’n 80 à 85 mensen. In het Slotervaartziekenhuis lagen gisteren nog 74 mensen, die uiterlijk morgen om 15.00 uur naar andere ziekenhuizen zijn verplaatst
  • De zorgverzekeraars hebben een boedelkrediet afgegeven voor het afbouwen van de zorg
  • De Tweede Kamer komt niet terug van reces om te debatteren over het faillissement

Provincie en gemeente vergaderen

In het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is een vergadering aan de gangover het faillissement van het de IJsselmeerziekenhuizen. Tientallen werknemers zijn bij die vergadering aanwezig, ziet een verslaggever van Omroep Flevoland.

Kamer niet terug van reces

De Tweede Kamer komt niet terug van reces om te debatteren over het faillissement van de ziekenhuizen. Een voorstel van PVV-Kamerlid Agema voor een debat morgen kreeg alleen steun van de PvdA en GroenLinks. “Mensen staan ontredderd op de stoep van failliete ziekenhuizen, maar de coalitie wil niet in debat”, twittert Agema. Naar verwachting volgt er vanavond nog wel een brief van minister Bruins over de ontstane situatie.

Corinne Ellemeet van GroenLinks spreekt van een “drama voor de zorgverleners en patiënten”. “Dit is niet de manier om zorg naar de wijk te verplaatsen”, twittert ze. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zegt dat de zorg voor burgers in de omgeving, waaronder Urk, tijdig en goed gewaarborgd moet worden.

Het Kabinet moet meer geld geven aan gemeenten voor de bijstandsuitkeringen voor asielzoekers en statushouders, omdat gemeenten een begrotingstekort krijgen door die uitkeringen.

https://nos.nl/liveblog/2256361-ziekenhuizen-failliet-geen-redding-meer-voor-mc-slotervaart.html

Lees ook dit:

https://www.geenstijl.nl/5094162/f

https://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/11/wat-krijgt-een-asielzoeker

GRATIS ZORGVERZEKERING

Asielzoekers, mensen die nog in de procedure zitten, hebben recht op dezelfde zorg als een Nederlander met een basisverzekering. Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en ook geldt voor hen geen eigen risico.

Ook geldt voor asielzoekers geen eigen bijdrage wat betreft fysiotherapie. Nederlanders die gebruik maken van fysiotherapie vanwege een chronische aandoening en alleen een basisverzekering hebben, moeten de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Asielzoekers krijgen deze behandelingen vanaf het eerste bezoek vergoed.

Bij pijn of bij kauwproblemen is ook een tandartsbezoek voor een asielzoeker gratis. Het afgelopen jaar steeg echter het beroep dat asielzoekers op mondzorg deden harder dan het aantal asielzoekers dat ons land binnenkwam. Daarom werd augustus dit jaar een financiële drempel ingesteld. Tot 250 euro kan een asielzoeker nu gebruik maken van mondzorg. Voor behandelingen die duurder zijn, moet een aparte aanvraag worden ingediend.

enz.enz.

zorgkosten