ZO IS DE ISLAM, ZO ZIJN MOSLIMS.

behead

Door Ali Lahrouchi

Een boom bestaat uit de wortels, de  boomstam, de boomschors, takken, bladeren, vruchten. Als de takken te lang zijn, moet de boom gesnoeid worden. Anders kan het eronder gevaarlijk worden. Als de takken gesnoeid zijn, gaat de kracht van de boom terug naar haar wortels. Deze wortels zijn onzichtbaar. Daar schuilt het gevaar. Ze kunnen de hele omgeving vernietigen.

De islam lijkt op een boom met vertakkingen; de salafisten, de extremisten, de radicalen, de  fundamentalisten, de soennieten, de shiïten, de orthodoxen, de modernisten, de achterlijken, noem het maar.

De islam is een derde weg tussen het Jodendom en het christendom. Daaruit werd de islamitische religie onttrokken. Iemand die de islam wil leren kennen, zal dus eerst het Jodendom en christendom moeten onderzoeken. Om de waarheid over de herkomst van de islam te verbergen, wordt het moslims verboden in aanraking te komen met het christendom, het Jodendom en zelfs met het polytheïsme. Gezien vanuit de islam zijn het Jodendom en het christendom niet meer dan nepreligies, vervalsingen door de Joden. Het Arabische woord ‘islam’ betekent letterlijk ‘overgave’, of ‘onderwerping’, en wijst op het fundamentele principe dat een aanhanger van de islam (moslim) zich overgeeft aan Allah’s wil. Volgens de moslims waren Adam, Ibrahim (Abraham) en Isa (Jezus) moslims.

Het heilige boek voor de moslims is de Koran, waarvan Allah volgens hen de tekst via de aartsengel Gabriël aan Mohammed als profeet en boodschapper doorgaf. Naast de Koran is er de Soenna van Mohammed, waarin zijn levenswijze,  zijn gezegden en zijn standpunten worden beschreven.

De moslims geloven dat de enige taal van de paradijs het Arabisch is. Dat zou namelijk de oorspronkelijke taal van de koran zijn en de taal die Allah sprak. De koran  is de letterlijke weergave van de woorden van Allah.  Die woorden kunnen nooit door mensen goed vertaald worden in een andere taal. De koran zal nooit verdwijnen of vervalst worden omdat hij door Allah beschermd is. De bedoeling achter al deze onzin is dat de moslims niet op eigen houtje gaan zoeken naar een realiteit buiten de islam.

De islamitische landen zijn dictaturen. Ze worden door het Westen gesteund. Daarom heerst daar de stilte van de slapende vulkaan. Het  echte gezicht van de islam wordt verborgen. Als de bestaande dictaturen ontmanteld worden door moderne, westerse moslims, komen er islamitische dictaturen voor in de plaats, zoals kalifaten. Dan wordt de echte islam uit de la getrokken.

In werkelijkheid hebben de moslims nooit afstand genomen van het salafisme. Moslims houden vast aan wat zij zien als de basis van de islam. Ze achten zichzelf superieur aan de anderen. Ze vinden democratie, vrijheid, vrijheid van meningsuiting, mensenrechten zo verwerpelijk, dat ze eigenlijk niet in zo’n systeem zouden willen leven. Voor hen is de enige goede context om in te leven die van een islamitische staat onder de macht van de Imams,  de Oumaraa en het Kalifaat.

En wat doet de Nederlandse samenleving daarmee? Na elke terroristische aanslag wordt er weer met de moslimgemeenschap gesproken. Zodat ze hun islamitische activiteiten verder kunnen uitbreiden, met allerlei vormen van subsidie. Ze blijven in de moslims vertrouwen zoals een schaapherder in de als schaap verklede wolven.

Lees hier het hele artikel: https://joostniemoller.nl/2015/12/zo-is-de-islam-zo-zijn-moslims/