We hebben een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top!

loopjongen

De miljarden van de dividendbelasting zijn ingepakt in een ander cadeaupapiertje en gaan alsnog voor het grootste deel naar de multinationals.

SP-leider Lilian Marijnissen zei hierover: “Dit was dé kans geweest voor de premier om zijn geloofwaardigheid enigszins te herstellen.”

“Door duidelijk te maken dat hij inziet dat dit geld niet moet naar een ander cadeau voor de grote bedrijven, maar geïnvesteerd dient te worden in de samenleving,” vervolgde ze. “Maar helaas, daar kiest deze premier niet voor.”

Voor de gek gehouden

“Deze miljardencadeaubon moet en zal naar de bedrijven gaan,” aldus Marijnissen. “Snapt de premier dat al die Nederlanders die even blij waren, zich nu voor de gek gehouden voelen?”

Ze merkte op dat na een jaar lang debatteren één smsje van Unilever genoeg was om het afschaffen van de dividendbelasting van tafel te krijgen.

“Wie bestuurt nu dit land?” vroeg ze. “Na afgelopen week weten we het. Dit keer was het Unilever, morgen is het misschien Shell of Philips. Het is in ieder geval niet Mark Rutte.”

Loopjongen

“Het grote geld trekt hier aan de touwtjes en de belangrijkste beslissingen laat Rutte over aan de topmannen van multinationals,” zei ze.

We hebben volgens haar een premier nodig die niet de loopjongen is van de machtigen aan de top, maar een premier van alle Nederlanders.

En we hebben een Torentje nodig dat meer is dan een congrescentrum voor samenkomende multinationals, besloot ze.

Bekijk het filmpje hieronder:

https://www.ninefornews.nl/premier-nodig-loopjongen-machtigen/?fbclid=IwAR19JmsJpTSoOSgGOtZk9PwTE4EisrjkofWMRMMjC35BxIbvvKUlj-7WX24