DE “ZWARTEPIET” GEKTE!

Een verplichte cursus over de geschiedenis van Sinterklaas en Zwarte Piet is een gepaste straf voor de verdachten die terechtstaan voor de Sinterklaasblokkade van de A7.

Dat vinden de Amsterdamse activisten Mitchell Esajas en Jerry Afriyie. Zij geven dat advies donderdag aan de rechtbank in Leeuwarden, waar de zaak wordt behandeld. 

Esajas en Afriyie zijn verbonden aan de actiegroep “Kick Out Zwarte Piet” en waren vorig jaar een van de organisatoren van de busreis naar Dokkum voor een demonstratie voorafgaand aan de intocht. In hun betoog staan ze onder meer stil bij de emotionele impact van de blokkade.

“Enkele mannen stapten met gebalde vuisten uit en stormden op de bus af. De agressie spatte er vanaf, we waren bang dat zij de bus zouden binnenstormen om ons aan te vallen.”

RP: Als ALLES in Nederland ‘negatief en discriminatie’ is dan staat het iedere niet-Nederlander vrij om dit land te verlaten! Niemand dwingt jullie om hier te blijven en niemand zit er op te wachten om jullie wil aan de Nederlanders en hun tradities op te leggen! C’est Ca!

https://www.parool.nl/amsterdam/activisten-blokkeerfriezen-moeten-verplicht-op-cursus~a4605909/