EU-asielagentschap blijkt één grote frauduleuze en onverantwoordelijke bende!

Alle alarmbellen gingen af bij de financieel controleurs van de Europese Unie. De EASO, het EU-asielagentschap, blijkt een grote puinhoop van fraude, personeelstekort en een gebrek aan controle en verantwoordelijkheidsgevoel. Via de NRC.

Termen als ‘een kritieke personeelssituatie’ en ‘exponentieel verslechterd’ zijn verspreid over het hele rapport van de Europese Rekenkamer omtrent het EU-asielagentschap Europees Ondersteuningsbureau voor Asielzaken (EASO). Zo is er te weinig personeel om de vacatures qua administratie in te vullen. Men krijgt het dus niet voor elkaar om voldoende vacatures op te stellen en te verwerken.

In 2015 had men nog een budget van 15,5 miljoen euro, waar dit in 2017 zo’n 70 miljoen werd. Met 54,5 miljoen extra kan een clubje van zo’n 200 medewerkers de boel dus niet op de rit krijgen. De interne controle was een regelrechte bende waardoor ruim 10 procent van het budget, zo’n 7,7 miljoen euro, door onterechte betalingen en slecht verantwoorde aanbestedingen in de zakken verdween van de medewerkers of verkeerd terechtkwam.

Lees hier verder: https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/10/eu-rekenkamer-eu-asielagentschap-blijkt-een-grote-frauduleuze-en-onverantwoordelijke-bende/

RP: Niet alleen de EU agentschappen zijn een frauduleuze bende, de hele EU is dit!