Gepensioneerden zijn de dupe; zij leveren het meest in!

OUDEREN.DUPE1

Behalve de de belastingverzwaring voor gepensioneerden in 2016 worden de gepensioneerden nog meer financieel uitgekleed terwijl de pensioenen niet geïndexeerd worden. Maar ook voor hen gaan de lasten telkens omhoog en moeten ze dus steeds meer inleveren!
De huidige gepensioneerden en de toekomstige generaties worden door het kabinet ernstig gedupeerd. Nieuwe generaties zijn straks “dubbel de dupe” van het huidige kabinetsbeleid.

Aanvullend pensioen niet geïndexeerd
Directeur-bestuurder Liane den Haan: “Er zijn meerdere redenen waardoor de kloof groter wordt. Het aanvullend pensioen wordt niet geïndexeerd, dus het stijgt niet mee met de inflatie. Als dat nou één jaar het geval zou zijn, is dat nog te overzien. Maar inmiddels zijn de aanvullende pensioenen al jaren niet geïndexeerd waardoor gepensioneerden sinds de crisis in 2008 tot wel zes keer meer hebben ingeleverd dan werkenden.”

Het NIBUD zegt na doorrekeningen dat de loonstrook rooskleuriger is dan de koopkracht. Met name gepensioneerden met een aanvullend pensioen merken dit goed in hun portemonnee. Het instituut voor budgetvoorlichting bevestigt hiermee wat ANBO al tijdens Prinsjesdag aangaf: de kloof tussen werkenden en niet-werkenden wordt voor het achtste jaar op rij groter.

Hogere zorgpremie
Ook de hogere zorgpremie zorgt ervoor dat een deel van de gepensioneerden minder besteedbaar inkomen heeft. “De zorgpremie is enkele tientallen euro’s per jaar meer gestegen dan op was gerekend in de koopkrachtberekeningen. De hogere zorgtoeslag compenseert de verhoging niet volledig, dus deze senioren leveren inkomen in. Zeker de senioren met een middeninkomen die niet voor zorgtoeslag in aanmerking komen voelen dit echt in hun portemonnee. Overigens werkt dit voor die groep op veel punten door. Hierdoor hebben zij over de gehele linie genomen het grootste inkomensverlies”, zegt Den Haan.

Belastingstelsel moet op de schop
We beschrijven hier de gevolgen afzonderlijk, maar het gaat om het totaalplaatje. Denk aan de huurtoeslag of de ouderenkorting. “Vooral de ouderenkorting kan tot groot inkomensverlies voor gepensioneerden leiden, omdat een tientje meer inkomen ervoor kan zorgen dat je niet meer voor die korting in aanmerking komt waardoor je ineens 1200,- euro misloopt. Dit kan al gebeuren omdat de AOW mee stijgt met de inflatie. De politiek moet haast maken met hervormen van ons belastingstelsel, want als je alles bij elkaar optelt zijn gepensioneerden door deze rare belastingkronkels voor honderden euro’s op jaarbasis de dupe”, aldus Den Haan.

RP: Onze ouderen hebben hun hele leven hard gewerkt en geholpen dit land op te bouwen! Onze regering daarentegen besluit miljoenen asielzoekers binnen te halen, die grotendeels niet werken en waarschijnlijk ook nooit zullen werken! Nu worden onze gepensioneerden en de hard werkende Nederlanders gedwongen om voor deze asieltsunami alles te bekostigen! Dit is pure volkerenroof!

https://www.anbo.nl/belangenbehartiging/inkomen/nieuws/gepensioneerden-leveren-het-meest-in

https://www.nu.nl/economie/2516/gepensioneerden-dupe-van-hogere-ziekenfondspremie.html