Machtsgeilheid, grootheidswaanzin en vernietigingswoede als hoofdmotieven van Merkel!

(Door: Inge Steinmetz – Vertaling: E.J. Bron)

Merkel is overal als een olifant in de porseleinkast doorheen gedenderd. Ze heeft alles verwoest wat er te verwoesten viel. Europa, Duitsland, haar partij. Uit machtsgeilheid, vernietigingswoede en grootheidswaanzin.

Wie had dat gedacht? De verkiezing van de fractievoorzitter mislukt volledig, hoewel de afgevaardigden haar toch gewaarschuwd hadden: “Zij dragen mij allemaal” en “dit moment zou het verkeerde voor een wisseling zijn’. Tja, voor deze keer geef ik u gelijk, u en de CDU´ers hebben het moment grondig gemist. Het jaar 2013 zou een goed moment geweest zijn, dan zou u nog – alhoewel u niets geweldigs gepresteerd had – positief de Duitse geschiedenis zijn ingegaan.

Helaas voorziet het Duitse recht niet in een beperking van de ambtstijd, en zodoende wordt grootheidswaanzin bevorderd, die waarschijnlijk bij een ieder die een derde en zelfs een vierde keer bondskanselier wordt, optreden. Tijd genoeg om iedereen die hinderlijk of gevaarlijk voor hen zou kunnen worden, uit de weg te ruimen, van de mentor (Helmut Kohl) tot aan de president van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (Hans-Georg Maaßen).

Machtsgeilheid als hoofdmotief van deze kanselier

Je zou het machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand – die behalve de politiek niets heeft – alles doet om maar in functie te blijven. Je zou het machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand zich alleen nog maar met jaknikkers omringt. Je zou het ook machtsgeil kunnen noemen wanneer iemand niet in de gaten heeft dat zijn uur geslagen heeft en hij zelf krachtig aan de tak zaagt waarop hij zit.

Vernietigingswoede

Als een olifant in de porseleinkast bent u overal doorheen gedenderd. U hebt alles verwoest wat er te verwoesten viel. Europa, Duitsland, uw partij. Families en vrienden vliegen elkaar vanwege uw politiek in de haren. De veiligheid, dus niet de “gevoelde”, is verdwenen. U kunt nog zoveel bewakingscamera´s laten aanbrengen, nog zoveel politieagenten aanstellen, het zal niets veranderen. Onder u werd de vrijheid van meningsuiting afgeschaft, het zou toch ook te gek voor woorden zijn wanneer iemand kritiek op uw stijl van leidinggeven zou mogen hebben. Zoiets bestond ook niet in uw zo geliefde DDR! Maar goed dat u nog vrienden uit oude tijden zoals Anetta Kahane hebt, die kunnen zeer behulpzaam zijn.

Grootheidswaanzin

Er is zoveel gebeurd in de afgelopen drie jaar. Hebt u werkelijk ooit gedacht dat “wir das schaffen”? Gewoon een slogan kopiëren – nee, zelfs DAT lukt u niet alleen, ook daarvoor hebt u “adviseurs”, u bent altijd alleen maar uitvoerend orgaan – dus uit “Yes, we can” een “Wir schaffen das” creëren en dan verwachten dat de anderen als mieren gehoorzamen en de koningin ook nog huldigen!

Hoe grootheidswaanzinnig moet iemand zijn, die WERKELIJK denkt dat ZOIETS zou lukken? Miljoenen mensen in het land uitnodigen, de meesten van hen jong, mannelijk en ook nog uit een “cultuur” die niet met de onze verenigbaar is.

Ze zal niet diep vallen

Hoogmoed komt voor de val! Dat zegt een Duits spreekwoord. Dat kan wel zo zijn dat u niet diep zult vallen. Men zal u dus binnenkort in een beter betaalde functie benoemen, waar u geen schade aan kunt richten.

De chef van de kantine van het Duitse parlement schijnt het bestek al vervangen te hebben door plastic, een plek als overbetaalde keukenhulp zou er dus in kunnen zitten.

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/06/machtsgeilheid-grootheidswaanzin-en-vernietigingswoede-als-hoofdmotieven-van-merkel/