Vaste lasten stijgen met honderden euro’s!

AMSTERDAM (DFT) – Nederlanders gaan volgend jaar fors meer uitgeven aan vaste lasten zoals energiekosten. Gemiddeld is een huishouden in 2019 volgens vergelijkingssite Pricewise zo’n €700 extra kwijt ten opzichte van dit jaar.

De oplopende energietarieven van de afgelopen maanden, internet en bellen naast belastingeffecten tikken aan, blijkt uit een doorrekening van de vergelijker specifiek voor vaste lasten. Wel daalt de inkomstenbelasting voor de meeste mensen met een baan.

Volgens de tellingen van de vergelijker is een gezin met een kind gemiddeld €700 euro duurder uit, een alleenstaande ruim €450.

Stapeling telt aan

Directeur Hans de Kok is bezorgd over de stapeling van de zorgpremie naast de oplopende kosten voor de auto- en woonverzekeringen die maandelijks doortikken. Pricewise verwacht ook dat de premies voor inboedel-, de aansprakelijkheids- en opstalverzekeringen toenemen.

Volgens het kabinet en budgetvoorlichter Nibud gaan de meeste Nederlanders er dankzij veranderingen in belastingen nog altijd op vooruit. De gemiddelde stijging van de koopkracht is geraamd op 1,5%. (RP: welke idioot gelooft dat nu?)

https://www.telegraaf.nl/financieel/2626201/vaste-lasten-stijgen-met-honderden-euro-s?utm_source=twitter&utm_medium=referral&utm_campaign=twitterfeed