Grote politieactie Nieuwegein: zeven aanhoudingen!

(Door: John van den Heuvel)

mocro

NIEUWEGEIN – Bij een grote actie van de nationale politie tegen de Mocro-maffia zijn in Nieuwegein, Utrecht, Tiel en Vianen zeven personen aangehouden. In de omgeving van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein werden straten afgesloten. Op acht plaatsen zijn huiszoekingen gedaan.

De Telegraaf

Woningen zijn met inzet van zwaar bewapende arrestatieteams binnengevallen. De politie bevestigde vanochtend de grootscheepse actie en ontkende niet dat de invallen verband houden met de Mocro-maffia. Enig verband met terreuraanslagen is er niet, benadrukt de politie.

Taghi

De politie-inzet houdt vooral verband met de aanhoudende reeks liquidaties in het criminele milieu, waarbij jonge Marokkanen elkaar naar het leven staan.

In verband met hetzelfde onderzoek jaagt de politie op Redouan Taghi uit Vianen, die een rol zou spelen bij meerdere liquidaties. Familie van deze wereldwijd gezochte crimineel is woonachtig in buurten waar vanochtend de invallen en arrestaties plaatsvonden. Redouan Taghi staat op de nationale opsporingslijst van politie en OM. Hij zou vanochtend (nog) niet zijn aangetroffen.

Telegraaf.

RP: Zolang ze elkaar afmaken is dit toch geen probleem?