’Baardmannen’ gearresteerd na schietincident in bos op de Veluwe!

Een zwaarbewapend arrestatieteam is zaterdagavond in het Veluwse dorp Hattem een woning binnengevallen en heeft daar twee personen aangehouden, die mogelijk uit Syrië afkomstig zijn en traditionele moslimgewaden droegen. Beiden werden geblinddoekt afgevoerd.

De aanhoudingen houden verband met een eerder schietincident in een nabijgelegen natuurgebied, waarbij vanmiddag bijna een boswachter door een kogel werd geraakt. Hierna sloegen er twee verdachten op de vlucht. De ene per auto en de ander per voet, richting een viaduct van rijksweg A50. Vervolgens werd een grootschalige klopjacht op poten gezet.

Laten we voorop stellen dat dat natuurlijk niet zomaar gebeurt. De arrestaties vonden plaats in de Azaliastraat. Volgens buurtbewoners was er al heel lang ‘iets niet pluis’. Eén van de buren vertelt aan de Telegraaf: “Auto’s die voorreden, volle koffers erin en een weekend weg. Een week later hetzelfde liedje weer.”

De politie doorzocht het pand om sporen veilig te stellen. Enkele bewoners, onder wie twee vrouwen en een man die eerder op bevel van agenten ook naar buiten moesten komen, mochten na de arrestatie van de anderen onder begeleiding weer naar hun woning terugkeren.

https://www.powned.tv/artikel/arrestatieteam-pakt-boswachterknallende-syrie