EEN HOOFDDOEK IS GEEN VRIJE KEUZE!

Vrouwenrechtenactiviste Darya Safai (43) vluchtte achttien jaar geleden uit Iran, waar zij na de revolutie ineens haar haren moest bedekken. Dat ook hier steeds meer hoofddoekjes te zien zijn, baart haar grote zorgen. ‘Waarom geven we toe aan extreme, orthodoxe gevallen?’

DOODSBANG

Ik weet het nog heel goed, ik was negen en hoorde tijdens de les: ‘Als je ooit een lokje haar laat zien aan een man, ga je naar de hel en aan diezelfde haarlok word je opgehangen boven een vuur en zul je eeuwig branden.’

En ook: ‘Als je zelfs maar durft te denken; bestaat Allah wel of niet?, dan ben je al een ketter en zul je oneindig branden in de hel. Ik geloofde dat, hè. Als kind waren we altijd doodsbang. Zo gaat het in Iran, veertig jaar later, nog steeds. 

OPGEPAKT

Ik werd in 1999 opgepakt. Ik was 24 en inmiddels getrouwd met Saeed, de leider van de studentenprotesten, waaraan ik zelf ook meedeed. De tijd in de gevangenis was heel zwaar. Het is alsof je een donkere tunnel binnentreedt zonder te weten hoelang je daar zult blijven.

Anderen, die samen met mij werden gearresteerd, keerden nooit terug, maar bezweken onder de martelingen. Hun moeders wachten, tegen beter weten in, nog altijd. 

POLITIEKE OVERTUIGING

Van welke politieke overtuiging je ook bent; je móet tegen de sharia en de politieke islam zijn. Het islamisme maakt alles kapot, alles donker. Sta voor de westerse principes; houd vast aan de gelijkheid tussen man en vrouw en aan de scheiding van religie en staat.

De vrouwen die nu in Iran demonstreren tegen de hoofddoek, zijn zo dapper, want ze lopen grote risico’s. Zij weten dat zeven mensen, die werden opgepakt bij eerdere demonstraties tegen het regime, in de gevangenis zijn doodgefolterd en dat anderen tot lange celstraffen zijn veroordeeld. Het regime is doodsbang voor hen.

En wat doen vrouwelijke westerse politici, zoals jullie minister Sigrid Kaag, als ze naar Iran gaan? Ze dragen een hoofddoek. Hoe verwacht je dan dat de andere partij je zal respecteren? Ofwel draag je als westerse gezagsdrager in Iran geen hoofddoek, ofwel ga je niet. Hoe kun je anders de politieke islam in ’t Westen bekritiseren?”

daryaSafai

Darya Safai

https://vrouw.nl/artikel/vrouw-magazine/56468/vrouwenrechtenactiviste-darya-safai-een-hoofddoek-is-geen-vrije-keuze

RP: En deze primitieve stammen halen  wij nu met miljoenen naar Europa! Vrouwen van Europa: In feite doen jullie hieraan mee! Jullie laten toe dat onze (overwegend) mannelijke leiders deze barbaren massaal binnenhalen!  Het is tijd om hiertegen te protesteren, als jullie niet over een paar decennia als seksslaven voor de moslims hier willen fungeren! (Merkel reken ik NIET als vrouw!)