50000 Syriërs zijn uit Libanon naar Syrië teruggekeerd dit jaar!

50000 Syriërs zijn uit Libanon in 2018 tot nu toe teruggekeerd naar eigen hun land  en het aantal zal in dit tempo groeien tot 200.000 in een jaar tijd, zei een top Libanese ambtenaar op dinsdag.

BEIRUT (Reuters): Generaal-majoor Abbas Ibrahim, hoofd van de algemene veiligheid van Libanon, vertelde Reuters dat zijn veiligheid-agentschap de terugkeer van 25.000 Syriërs had georganiseerd in coördinatie met Damascus. Een andere groep van 25.000  Syriërs zijn op eigen initiatief naar Syrië terug gekeerd .

De regering zegt dat het totale aantal van de Syriërs in het land ongeveer 1.500.000 is.

Libanese politici hebben opgeroepen om Syrische vluchtelingen naar huis te laten gaan als president Bashar al-Assad meer van het land terugwint, maar Libanon kan niet omgaan met het hosten van het aantal vluchtelingen die gelijkwaardig is  aan een kwart van de bevolking.

Ibrahim is nu in coördinatie met Damascus over de terugkeer van duizenden Syriërs die naar huis willen gaan.

Hun namen worden eerst naar Damascus gestuurd ter goedkeuring. Ibrahim zei  dat gemiddeld 10 procent van hen zal worden afgewezen door Damascus. Iedereen die door de Syrische autoriteiten wordt toegelaten wordt verteld, zodat ze kunnen beslissen of om in Libanon te verblijven of naar huis gaan om “hun zaken te regelen”.

Het Syrische conflict dat uitbrak in 2011 heeft 5.600.000 vluchtelingen in het Midden-Oosten gegenereerd .

De VN Hoge Commissaris voor de vluchtelingen Filippo Grandi zei tijdens een bezoek aan Beiroet vorige maand, dat de vluchtelingen bezorgd waren over kwesties, waaronder het gebrek aan infrastructuur en bang waren voor vergelding en verplichte militaire dienstplicht. Hij zei dat Syriërs zes maanden uitstel van militaire dienst krijgen “om hun zaken op orde te maken”.

De UNHCR Chief Grandi heeft gezegd dat voor grotere aantallen om te besluiten om terug te gaan, meer vertrouwen moet worden gecreëerd door het aanpakken van kwesties zoals de zorg voor vluchtelingen en dat de UNHCR aanwezig moet zijn in het gebied van terugkeer.

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-lebanon-refugees/fifty-thousand-syrians-returned-to-syria-from-lebanon-this-year-official-idUSKCN1M51OM

RP: Kijk, Dit is het juiste beleid! Europa heeft alle “vluchtelingen” hier zo gepamperd, dat geen van de Europese “vluchtelingen” zal willen terugkeren naar hun eigen land, ook al zou het daar veilig zijn!