Hongarije start mediacampagne tegen de EU: “We laten ons niet chanteren!”

De Hongaarse regering is een grote campagne gestart tegen het Europees Parlement. De parlementariërs in Brussel hadden de Hongaarse regering er vorige week van beschuldigd fundamentele Europese waarden te schenden en via een stemmeerderheid een “rechtsstaatprocedure” tegen Hongarije in gang gezet.

Duits - Zuerst

Nu publiceerde de Hongaarse regering op haar Facebook-pagina een video van een halve minuut met de titel: “Wij geven niet toe aan chantage!”. In de met muziek omlijste clip zegt een spreker: “De immigratievriendelijke meerderheid in het Europees Parlement wil ons tot zwijgen brengen, omdat wij ons vaderland en Europa met een grenshek beschermen.”

De basis voor het veroorzaken van de sanctieprocedure was een buitengewoon tendentieus rapport van de Nederlandse parlementariër van de Groenen, Judith Sargentini. De nu gestarte “rechtsstaatprocedure” ligt in handen van de Europese Raad. De procedure zal meerdere rondes in beslag nemen en kan uiteindelijk in het meest extreme geval leiden tot het ontnemen van het stemrecht aan Hongarije in de EU-organen – waarvoor echter een unanieme meerderheid van de landen noodzakelijk zou zijn.

De video maakt deel uit van een grootscheeps opgezette campagne om de aandacht te vestigen op de positie van de Orbán-regering. Gelijksoortige clips en geluidsbijdragen zullen de komende dagen als advertenties op de televisie, de radio en de internetmedia te zien en te horen zijn, berichtte het aan de regering gelieerde dagblad “Magyar Idök”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)