België stopt financiering Palestijns onderwijs vanwege het verheerlijken van terrorisme!

België heeft zijn relaties met de departement Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit verbroken vanwege het verheerlijken van terroristen. Het zal niet langer de bouw van Palestijnse scholen financieren. Tot nu toe gaf het daar veel geld voor.

Het Belgische ministerie van Onderwijs kondigde deze week de actie aan, de eerste in zijn soort door een Europees land, berichtte het Belgische magazine Joods Actueel op haar website: “Zolang schoolnamen worden gebruikt om het terrorisme te verheerlijken, kan België niet langer samenwerken met het Palestijnse ministerie van Onderwijs en zal het geen begrotingen geven voor de bouw van scholen”.

Vorig jaar oktober bevroor België $ 3,8 miljoen aan financiering voor de bouw van twee Palestijnse scholen nadat een van de scholen die het hielp financieren, werd vernoemd naar een terrorist die Joodse burgers doodde. 

De Palestijnse televisie en Palestijnse kinderen vereren een kindermoordenaar.

Talloze oproepen van de Belgische overheid om de naam van de school om te dopen bleken tevergeefs. 

Uiteindelijk heeft dit nu geleid tot het einde van de samenwerking, aldus de verklaring. 

Laten wij hopen dat meer Europese regeringen onder ogen gaan zien dat hun ‘ontwikkelingshulp’ door de Palestijnen misbruikt wordt om terrorisme te verheerlijken en te belonen – en daarmee gaan stoppen.

Het is al erg genoeg dat Palestijnse kinderen worden opgevoed om te haten en geweld te plegen.
Laat Europa dat niet met geld verder ondersteunen! 

https://likud.nl/2018/09/belgie-stopt-financiering-palestijns-onderwijs-vanwege-het-verheerlijken-van-terrorisme/

Advertenties