Turkse minister tegen Europa: ‘Dit zal je leren!’

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft gereageerd op de omstreden Europese blokkades op Turkse ministers, die zijn geweerd uit Europese steden. Zij wilden enkel korte informatie, die het nieuwe Turkse systeem zou uitleggen, geven over het naderende referendum.

“Wat bemoeien jullie je met Turkije? Hebben jullie Turkije toegelaten tot de EU? Helpen jullie Turkije in de strijd tegen terrorisme?”, vroeg minister Süleyman Soylu zich af richting enkele Europese landen, die zich volgens hem bemoeien met interne Turkse zaken.

De Turkse minister benadrukte dat Turkije voor de Europese Unie maandelijks 15.000 vluchtelingen tegenhoudt. “Als jullie het zo graag willen, kunnen we maandelijks de 15.000 vluchtelingen die we voor jullie tegenhouden, hun vrije gang laten gaan. Jullie zullen versteld staan”, zei Soylu waarop omstanders hebben geschreeuwd dat de regering te geduldig is geweest.

Druk

De Turkse regering komt in Turkije steeds meer onder druk te staan waarom het nog de vluchtelingen, die in volle vrijheid Europa willen bereiken, tegenhoudt voor de Europeanen. De spanningen lopen op nu de Europese Unie zich niet aan de afspraken heeft gehouden en de unie daarbovenop nog eens volgens Turkije ondemocratisch Turkse ministers weert en monddood maakt. De Turkse president noemde dit ‘nazi-praktijken’.

Hongarije liet recent weten dat de EU liegt tegen Turkije. (LEES meer)

 RP: Ik geef de Turkse minister 100% gelijk!

https://www.turks.nl/nieuws/binnenland/turkse-nederlanders-het-beste-geintegreerd-dit-zijn-de-cijfers

Volgens het lid van de Zwitserse bondsraad en oud-president Johann Schneider-Ammann zijn Turken in zijn land zeer bekwaam en getalenteerd.

https://turksemedia.nl/zwitserland-zeer-lovend-turken/

Advertenties