Het “slimme” Dividend spel!

Geïrriteerde Rutte; ‘Ik neem dat risico niet dat grote bedrijven Nederland zouden kunnen verlaten’

Cadeautje voor multinationals?

Slechts enkele grote bedrijven met buitenlandse investeerders profiteren. 

Alle Nederlandse aandeelhouders kunnen deze belasting verrekenen, voor hen maakt het dus weinig uit. Daarom wordt het afschaffen van de dividendbelasting ook door velen gezien als een cadeautje voor buitenlandse aandeelhouders en multinationals. Dus een kwestie van elkaar de bal toespelen!

Winkels de dupe van afschaffen dividendbelasting!

Speciaalzaken in groente en fruit, bloemen en planten, vis en etenswaren en drank worden de dupe van de geplande afschaffing van de dividendbelasting, stellen vier belangenverenigingen. Zij betalen naar eigen zeggen de rekening van circa 2 miljard. 

Door deze maatregel gaat in ieder geval de btw op primaire levensbehoeften van zes naar negen procent! Veel van de spullen die die winkels verkopen vallen nu nog onder dat lage btw-tarief.

Bovendien staat de maatregel haaks op het stimuleren van gezonde voeding. Gezonde producten worden namelijk extra belast.

Werkgevers in de landbouw en het MKB waarschuwden het kabinet eergisteren al dat zij niet willen opdraaien voor de extra 600 miljoen die het afschaffen van de dividendbelasting kost.

Advertenties