Palestijnen verklaren Trump tot hun vijand, dreigen met explosie van geweld!

Vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit hebben ervoor gewaarschuwd dat hun volk zal reageren op het jongste standpunt van de Amerikaanse president Donald Trump – waarschijnlijk op de enige manier dat het kent – met een explosie van geweld.

In het begin van deze maand heeft Trump zijn belofte ingelost om de totale Amerikaanse financiering van de UNRWA te beperken, een instelling van de Verenigde Naties die ervoor werd gecreëerd om het Palestijnse vluchtelingenprobleem in stand te houden, en een van de belangrijkste belemmeringen voor de vrede. Daarna beperkte hij de hulp aan Palestijnse ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem, naar men zegt vanwege de weigering van de Palestijnse Autoriteit om vredesgesprekken te voeren met Israël. Deze week heeft Trump aan deze maatregelen nog de sluiting van het PLO-kantoor in Washington DC toegevoegd. Het kantoor diende in feite als Palestijnse “ambassade” in de VS.

Als reactie op het nieuws van de Israëlische tv-zender Channel 10 gingen de Palestijnen los op Trump en dreigden dat zijn politiek voor Israël nog meer bloedvergieten zou betekenen.

“Trump is een vijand van het Palestijnse volk en een vijand van de vrede”, zeiden de Palestijnen. “De Amerikaanse president Trump moedigt terreur en extremisme aan met zijn politiek, die tot geweld in de regio zou kunnen leiden, dat in de gezichten van Israël en de VS zal exploderen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
https://ejbron.wordpress.com/2018/09/12/palestijnen-verklaren-trump-tot-hun-vijand-dreigen-met-explosie-van-geweld/