Duitsland: Syriërs steken mensen neer: “We vermoorden jullie allemaal”

In Duitsland heeft een groep Syrische vluchtelingen vorige week een nachtclub bestormd met messen en ijzeren staven. Dat bevestigt het Duits gerecht aan de Duitse krant Berliner Morgenpost. “Wij zijn Arabieren. We vermoorden jullie allemaal”, klonk het onder meer. “Ze riepen ook ‘Allahu Akbar’. Het leek wel oorlog”, getuigt de uitbater van de club. 

De feiten dateren van vorig weekend en vonden plaats in nachtclub Frosch Club in Duitsland. In de nacht van zaterdag op zondag kregen twee Syriërs het aan de stok met enkele andere bezoekers van de nachtclub. “Daarop begonnen de twee Syriërs andere gasten lastig te vallen en te provoceren”, stelt uitbater Dirk Schöbe aan de Duitse krant Berliner Morgenpost.

“We vermoorden jullie allemaal”

Uiteindelijk verlieten de twee Syriërs de club, maar niet veel later stonden ze terug voor de deur. Deze keer gewapend met messen en ijzeren staven, en in het gezelschap van een tiental andere Syrische vluchtelingen. Al snel escaleerde de situatie volledig en werden willekeurige mensen in en rond de nachtclub aangevallen door de groep Syriërs.

“Onze bezoekers werden aangevallen, geslagen en bekogeld met stenen”, vertelt Schöbe. “Ze riepen ook ‘Allahu Akbar’. Het leek wel oorlog”. Het Duitse gerecht bevestigt de feiten en stelt dat de groep vluchtelingen ermee dreigde iedereen te vermoorden. “Wij zijn Arabieren. We vermoorden jullie allemaal”, zo schreeuwden de Syriërs volgens een woordvoerder van het gerecht.

Er ontstond paniek in en rond de nachtclub.“Mensen schreeuwden en probeerden zichzelf in veiligheid te brengen”, vertelt uitbater Schöbe. “Ze verscholen zich in de club, anderen liepen naar buiten en probeerden zich te verschansen in hun auto.” Toen de politie ter plaatse kwam, waren de Syriërs al verdwenen. Het is niet duidelijk of er gewonden vielen bij de aanval.

https://sceptr.net/2018/09/syriers-steken-mensen-neer-we-vermoorden-jullie-allemaal/