Compleet falen met dodelijk afloop: Mes-moordenaar van Chemnitz kon in Nederland onderduiken!

Nog steeds leggen inwoners van Chemnitz bloemen neer voor het moordslachtoffer Daniel H. op de plaats delict.

Het Europese “Clubje achter de Heg”!

Chemnitz – Het falen van de staat en de slachtoffers: De vermeende messentrekker van Chemnitz, Yousif A., kon voor de moord wekenlang onderduiken in Nederland, omdat de vreemdelingendienst in Sachsen hem niet uitzette. Dat schrijft dit weekend de “Bild am Sonntag”. Volgens het bericht had de Irakees van geboorte in 2015 bij het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) een asielaanvraag ingediend.

Omdat de autoriteiten d.m.v. vingerafdrukken echter zagen dat er al een asielprocedure in Bulgarije liep, wezen ze de aanvraag volgens de Dublin-regels af en gaven opdracht hem uit te zetten naar Bulgarije. Op 13 mei 2016 wees de administratieve rechtbank Chemnitz een hoger beroep van Yousif A. af. Slechts zes dagen later riep het BAMF de verantwoordelijke vreemdelingendienst in Chemnitz er schriftelijk toe op om tot 13 november 2016 te zorgen voor de uitzetting van Yousif A. Anders zou Duitsland voor de man verantwoordelijk zijn en zou de asielprocedure opnieuw moeten beginnen. Later bleek dat Yousif A. naar Nederland was gevlucht en daar eveneens een asielaanvraag had ingediend.

In december kwam Yousif A. naar Duitsland terug voor een hoorzitting bij het BAMF. Opnieuw wees het BAMF begin maart 2017 zijn asielaanvraag af, maar deze keer werd de beslissing door een rechtbank in augustus opgeheven. Bij twee andere hoorzittingen in november 2017 en augustus van dit jaar kwamen de autoriteiten erachter dat de uitzettingspapieren van Yousif A. vervalst waren en wezen de beslissing op 29 augustus voor de derde keer af.

Bron: www.journalistenwatch.com

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/01/compleet-falen-met-dodelijk-afloop-mes-moordenaar-van-chemnitz-kon-in-nederland-onderduiken/