Na bloedbad op drie Duitsers: situatie in Cemnitz escaleert

Nadat vanochtend vroeg drie Duitsers door migranten met messen werden aangevallen, waarbij eentje stierf en de twee anderen zwaargewond raakten, escaleert de situatie in Chemnitz in de Duitse deelstaat Sachsen. Het grote stadsfeest werd afgebroken. Volgens berichten op de sociale media komen er bij het Karl Marx monument hooligans en aanhangers van de voetbalclub Chemnitzer FC bij elkaar om de daders te zoeken.

Politiek en politie vrezen nu eigenrichting en een klopjacht op buitenlanders. Ongeveer 1000 Duitsers zijn ´s middags spontaan in het centrum van de stad in de deelstaat Sachsen bij elkaar gekomen en lopen richting marktplaats. Ze zijn woedend over de moord. Blijkbaar willen de mensen de opheldering nu in eigen handen nemen, omdat ze zich niet voldoende geïnformeerd voelen.

Tot nu toe weigert de politie de nationaliteit van twee gearresteerde personen bekend te maken, zolang niet zeker zou zijn dat zij de daad gepleegd hebben. Volgens met elkaar overeenstemmende ooggetuigenberichten zou het bij de aanvallers om “Zuidlanders” gaan.

Dat de later vermoorde en zwaar verwonde Duitsers een vrouw te hulp schoten die door migranten werd belaagd, heeft de politie tot nu toe ook niet bevestigd.

Inmiddels werd het stadsfeest afgebroken. Dat heeft Sören Uhle, die het stadsfeest organiseert, bevestigd. De beslissing zou zondagochtend na de dodelijke mes-aanval in het stadscentrum van Chemnitz om redenen van piëteiten deelneming tegenover de familieleden van de overledene genomen zijn, zei hij.

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/26/na-bloedbad-op-drie-duitsers-situatie-in-chemnitz-escaleert/