In 2050 zijn we met bijna 10 miljard mensen!

In 2050 lopen er bijna 10 miljard mensen op aarde rond. Dat voorspellen de Verenigde Naties. Nu zijn we nog met 7,6 miljard mensen. Voor de snelle rekenaars – ieder jaar komen er 83 miljoen mensen bij. Dus elk jaar een Duitsland erbovenop. Waar er de meeste mensen bijkomen, zie je op deze kaart:

Wat je misschien gelijk opvalt: de groei in Afrika. In bijna alle continenten neemt de bevolking toe – behalve Europa, daar komen we later op – maar in Afrika gaat het veruit het hardst. Volgens de VN verdubbelt het aantal inwoners van het continent de komende 30 jaar bijna. Van 1256 miljoen mensen nu naar 2528 miljoen mensen in 2050.

De geboortecijfers in Afrika liggen duidelijk een stuk hoger dan die in de rest van de wereld. Vrouwen krijgen er meer kinderen dan ergens anders. En dat heeft ook gevolgen voor de rest van de wereld.

De massamigratie die we nu al zien wordt structureel de komende decennia!

De bevolking groeit flink, maar de economische ontwikkelingen zijn in Afrika achtergebleven, legt Van Wissen uit. “Er zijn dus minder mogelijkheden om monden te voeden en niet genoeg banen voor het aantal mensen. Dat draagt zeker bij aan de migratiedruk.”

Meer economische vluchtelingen dus. “Tel daar oorlogen en klimaatverandering bovenop en je snapt dat het aantal migranten uit Afrika toe zal nemen.”

In de video hieronder vertellen we je in welke landen de bevolking het meest groeit.

Bekijk de video:

Waar de bevolking in Afrika fors toeneemt, is er in Europa iets heel anders aan de hand.

Nederland blijft groeien: er zijn in 2050 een half miljoen meer Nederlanders dan nu, verwacht de VN. Maar de bevolking van het hele continent neemt af. Er zijn zelfs negen landen waar de bevolking met 15 procent of meer daalt. Allemaal in Oost-Europa. (Als je zelf niet de hele kaart hebt bestudeerd, dat zijn: Bulgarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Moldavië, Roemenië, Servië en Oekraïne.)

https://nos.nl/op3/artikel/2180395-in-2050-zijn-we-met-bijna-10-miljard-mensen.html

RP: Wat hier NIET wordt  vermeld is de grootste volksverplaatsing ter wereld! De enorme Afrikaanse tsunami zal, evenals de islamitische, naar Europa worden verplaatst, waar de oorspronkelijke bevolking, met medewerking van de EU zal worden vernietigd!

volksverplaatsing

Europe R.I.P.

Advertenties