De truc van IS-vrouwen om naar ons land te komen

Nederlandse IS-vrouwen die vastzitten in Syrië hebben een manier gevonden om naar Nederland terug te kunnen keren met hun kinderen. Het gaat om vrouwen die vastzitten in kampen in Noord-Syrië.

Dat meldt het AD maandag. Zes vrouwen met in totaal elf kinderen zouden al van de methode gebruik hebben gemaakt. De kinderen zijn tussen de paar maanden en 11 jaar oud.

Dat werkt zo: via hun advocaat vragen de vrouwen aan een Nederlandse rechter om hen vast te zetten. Justitie pakt dat op en legt dan bij de Koerdische autoriteiten een bevel om gevangenneming neer. Die hebben het voor het zeggen in de Noord-Syrische kampen waar de vrouwen vastzitten. De volgende stap is dat de Koerden de vrouw naar de Nederlandse ambassade brengen. Het kabinet wil immers dat Syriëgangers op eigen kracht de ambassade bereiken. De ambassade zorgt ervoor dat de vrouw naar Nederland wordt overgebracht voor berechting.

De truc die de vrouwen toepassen, volgt op verklaringen van minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA). Die liet in januari al weten dat het kabinet niet van plan is om kinderen van ouders die zich hebben gevoegd bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS) actief terug te halen.

Lees hier een zeer realistische reactie:“Zodra het om kinderen gaat dan voert zieligheid weer de boventoon en wordt het beleid van de Nederlandse overheid, zij het langs een omweg, weer ondermijnd. Ouders hebben willens en wetens aansluiting gezocht bij een misdadige organisatie als IS en moeten daar de gevolgen maar van ondervinden, ook voor hun nakomelingen”.

RP: Duidelijk is dat de veiligheid van ons eigen volk (en onze kinderen) alweer moet wijken voor het zgn. “humanitare” knuffelbeleid van onze linkse leiders!

Bron : https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/07/zo-630387/