De armoedesoldaten: Afrikaanse desperado´s bestormen Europese grensinstallaties!

(Door: Ramin Peymani – Vertaling: E.J. Bron)

Al vijfentwintig jaar probeert de Europese Unie met twee grenshekken te voorkomen dat illegale Afrikaanse immigranten via de zuidelijke punt van Spanje Europa binnenkomen. Een van de hekken staat in de exclave Ceuta langs de Spaanse landgrens met Marokko, van waaruit het nog ongeveer 20 kilometer over de zee tot aan het Europese vasteland zijn. In het begin mislukte de poging om de grens te beveiligen, omdat het hek veel te laag was. Steeds opnieuw gingen gelukszoekers uit Afrika met succes op weg naar Europa.

Pas in 2005 lukte het Spanje om de illegale massa-immigratie met behulp van een tot zes meter verhoogd dubbel hekwerk over een lengte van meer dan 24 kilometer effectiever te verhinderen. Voorzien van prikkeldraad en streng bewaakt, hield het hekwerk er sindsdien Afrika´s desperado´s vanaf om in scharen illegaal Europa binnen te komen. Nu is de best beveiligde grensinstallatie van Europa gevallen. Afgelopen donderdag hebben 600 jonge Afrikaanse mannen het hekwerk bij Ceuta bestormd en zich zodoende toegang tot de Europese Unie verschaft. Met zelfgebouwde vlammenwerpers en gebluste kalk vielen ze de volledig overbelaste grensagenten aan, die _ Europees beschaafd – geen wapens mochten gebruiken en de tot alles in staat zijnde meute moesten laten passeren, die zich voor de camera´s met martiale gebaren als veroveraars van het Europese continent presenteerde.

Spaanse socialistische regeringschef Sánchez heeft al aangekondigd om het prikkeldraad van de grenshekken te laten verwijderen

Sinds enkele weken wordt Spanje na ongeveer zes en een half jaar onder conservatieve leiding weer socialistisch geregeerd. En dat blijft niet zonder gevolgen: in een adembenemend tempo werd de immigratiepolitiek van de vorige regering gewijzigd. Terwijl, door het Duitse publiek nauwelijks waargenomen, Spaanse patrouilles jarenlang vierentwintig uur per dag smokkelboten onderschepten en terugbrachten naar Afrika, bereiken inmiddels meer “migranten” de EU op de middellandse Zeeroute via Spanje dan via Italië. De voortekens zijn nu omgedraaid, want nu zijn het de Italianen die hun zuidelijke havens consequenter tegen illegale immigratie beschermen. Ondertussen heeft de Spaanse minister-president Pedro Sánchez al aangekondigd het prikkeldraad van de grenshekken te laten verwijderen. Dat zal tienduizenden jonge mannen motiveren om eveneens de grens proberen te overschrijden. In principe zou Spanje het hekwerk zodoende ook meteen helemaal kunnen afbreken. Want terwijl de gemiddelde Europeaan sport alleen maar van de tv kent, is een zes meter hoog hek zonder enig afweermiddel voor jonge Afrikanen kinderspel. Maar niet alleen daarin zijn de verschillen te zien, die veel fundamenteler zijn: hier de zatte Europeanen, week gespoeld en klagend, daar de strijdlustige Afrikanen, gehard. In de strijd om de royaal gevulde vleespotten van Europa staan er twee compleet verschillende culturen tegenover elkaar – met voorspelbare uitkomst.

Lees hier verder: Bron:
http://peymani.de
Door: Ramin Peymani

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/30/de-armoedesoldaten-afrikaanse-desperados-bestormen-europese-grensinstallaties/