Spanje “redt” bijna 500 Afrikanen in één dag

Het links geregeerde Spanje vist nu ijverig mee bij de “nood-redding op zee” van illegale immigranten uit Afrika. Het land heeft trots verkondigd in één dag bijna 500 Afrikanen uit de Middellandse Zee “gered” te hebben.

De Spaanse reddingsdienst maakte bekend precies 484 migranten uit hun “provisorische” boten in de Straat van Gibraltar aan boord genomen te hebben om hen bij hun reis naar de Europese kust behulpzaam te zijn, bericht “rte.ie”. In totaal zou het in dit jaar tot 18 juli volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM)al 18.653 illegale immigranten gelukt zijn om op deze manier Spanje te bereiken. De meesten van hen zijn afkomstig uit Guinea, Mali, Mauritanië en Marokko. Bij de poging om de Spaanse kusten te bereiken, stierven 294 mensen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/25/spanje-redt-bijna-500-afrikanen-in-een-dag/

RP: España: ¿has olvidado esto: El Islam ha conquistado Andalucía al mismo!

Spanje: zijn jullie dit vergeten?: De islam heeft Andalusië toendertijd veroverd!

Wat Spanje ook is vergeten is dit: Op 17 augustus 2017 vond in de Spaanse stad Barcelona een bloedige aanslag plaats door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), met als gevolg (aanvankelijk) dertien doden en vele (zwaar)gewonden. De aanslag past in het streven van de islamitische terreurorganisatie om in het kader van de stichting van hun kalifaat het oude kalifaat van Córdoba, dat bestond tussen 929 en 1031 en dat in de geschiedenis bekend is als het morenrijk, te herstellen. En daarbij zal het niet blijven: het einddoel is, aldus IS, de verovering van het hele Iberisch Schiereiland om zo het moslimrijk van weleer daar uit te breiden over het huidige Spanje en Portugal. Dat rijk zou dan “Andalus” moeten heten – een passende naam gezien de geschiedenis van de moslims in Spanje.