Slappe EU sluit nog slapper migratiedealtje!

                                                          Merkel en haar volgschaapje

Opvangcentra blijven in EU, vluchtelingen verdeeld over alle lidstaten!

Nou, de EU heeft dan eindelijk een akkoord liggen om de migratiestroom naar Europa zogenaamd “aan te pakken”. Anders dan eerder voorgenomen komen er voorlopig geen opvangcentra buiten de grenzen van de landenunie, en wordt opnieuw voorgesteld om alle vluchtelingen over de hele Europese Unie te verdelen.

Alles was ingewikkeld,” aldus premier Rutte vanochtend vroeg in Brussel nadat hij een nacht heeft doorgehaald met zijn collega’s om een vluchtelingendeal te sluiten. Kennelijk, ja. Want wie ziet waar de Europese slampampers mee op de proppen komen, moet concluderen dat het resultaat erg mager is. Veel van de vantevoren geroepen harde maatregelen – zoals opvangcentra buiten de EU – komen er niet. Tegelijkertijd moeten grote delen van de deal nog beter worden uitgewerkt.

Dit is wat er momenteel op tafel ligt:

“Er komen op korte termijn gesloten opvangcentra in Zuid-Europa voor nieuwe bootvluchtelingen. Op de langere termijn hopen de leiders ook buiten de EU ‘gecontroleerde’ centra te kunnen opzetten waar onderschepte bootvluchtelingen naartoe worden gebracht. 

Tijdelijke EU-voorzitter Oostenrijk heeft de opdracht gekregen om al die vage details uit deze mini-deal om te zetten in daadwerkelijk beleid. Dat is dan ook het enige positieve aan deze nachtelijke overeenkomst: dat men de zeer migratiekritische regering van Sebastian Kurz de opdracht heeft gegeven om details uit te pluizen en met concrete vervolgstappen te komen.”

Hoe dan ook is dit weer eens een gemiste kans voor Europa. De burgers snakken naar grenzen die eindelijk eens een keer bewaakt worden; en vriend en vijand willen dat al die krakkemikkige vluchtelingenbootjes eens niet meer uit varen gaan vanuit Libië. Daar lijkt nu dus helemaal niks aan te gaan gebeuren. 

En zo sukkelt Europa dus voort, van migratiecrisis naar migratiecrisis. Aanpakken? Ja, men wil er best een nachtje voor doorhalen. Maar met echte en ingrijpende oplossingen komen? Dat is dan weer teveel gevraagd van die opengrenzenfetisjisten. 

In de centra wordt bepaald welke vluchtelingen recht hebben op asiel en welke niet. Daarover moet sneller uitsluitsel zijn dan nu vaak het geval is. De ‘rechtmatige’ asielzoekers worden over de EU verspreid.”

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/slappe-eu-sluit-nog-slapper-migratiedealtje-opvangcentra-blijven-in-eu-vluchtelingen-verdeeld-over-alle-lidstaten/