EURABIA KOMT STEEDS DICHTERBIJ!

DE GROTE KOLONISATIE!

kolonisatie2

Franse schrijvers bedachten de term ‘le grand remplacement‘, wat de demografische vervanging betekent van autochtone Europeanen door immigranten. Er is echter nog een andere vervanging aan de gang op het oude continent.

Jarenlang predikten Europese elites multiculturalisme en religieus en cultureel relativisme. Nu merken we dat we niet alleen doorgaan met verdere aanvallen op de gewoonlijke belegerde Joden en hun geloof, maar ook met een massale ontkerkelijking.

Een historische Duitse kerk, St. Lambertus, werd vorige maand gesloopt. De 19de-eeuwse katholieke site in Duitsland werd vernietigd om plaats te maken voor een kolenmijn. Het is droevig ironisch dat de enige groep die protesteerde tegen deze schandelijke vernietiging een seculiere, niet-christelijke was: Greenpeace. Veertig activisten klommen de kerk op om te protesteren tegen de sloop ervan. Ze toonden spandoeken met de tekst: “Degenen die cultuur vernietigen vernietigen ook mensen”.

Religieuze symbolen zijn een integraal onderdeel van een beschaving. “Het communisme was een soort valse religie, hoewel het een eigen liturgie had”, zei de Franse auteur Michel Houellebecq in een recent interview. “Een religie is veel moeilijker te vernietigen dan een politiek systeem. En religie speelt een sleutelrol in de samenleving en in haar samenhang”

“De islam is een reactie op het christendom, die zij wenst te vervangen”, aldus professor Rémi Brague, auteur van het nieuwe boek Sur la religion (‘Over religie’). Islamisme, volgens Brague, is een poging om de Joods-christelijke beschaving te vervangen. Europa’s publieke verbeeldingskracht wordt vandaag overspoeld met islamitische symbolen, van sluiers in scholen, zwembaden en werkplekken tot het volume en de hoogte van moskee-minaretten.

Wanneer oude symbolen verdwijnen, nemen nieuwe – met hun eigen identiteit – hun plaats in.

Wij, onbeschaamde secularisten, zouden misschien gelukkig en onverschillig kunnen staan tegenover de val van de oude religieuze symbolen – maar we mogen niet onverschillig blijven ​​tegenover de nieuwe religieuze symbolen die hun plaats innemen.

door Giulio Meotti.

Brabosch.com

Lees ook: https://www.stopdebankiers.com/recht-op-vrije-meningsuiting-wordt-beperkt-in-europa/

 

Advertenties