Inburgering flopt: nieuwkomer zit thuis!

 

gratis.geld

DEN HAAG – Werkgevers en bonafide taalscholen luiden de noodklok over de vele misstanden bij het inburgeringsonderwijs. Die zorgen ervoor dat statushouders wegblijven van werk, in plaats van dat ze snel aan de bak komen.

Gisteren maakte de Sociaal Economische Raad (SER) bekend dat een op de drie mensen die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, nog niet voldoende gekwalificeerd is voor ook maar het simpelste baantje.

Slechts 11 procent van de statushouders vindt binnen twee jaar betaald werk, en vaak is dat nog maar een parttime baantje. Ook na tien jaar liggen werkloosheidspercentages nog heel hoog, rond de 50 procent.

RP: Reken maar dat deze cijfers veel hoger liggen. De Haagse asielknuffelaars zullen de ware situatie zeker niet publiceren!

Lees ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2084560/nieuwkomer-zit-thuis-in-de-bijstand

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2084534/inburgering-flopt-nieuwkomer-zit-thuis?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebookpage

RP: ik denk niet dat dit te maken heeft met het gebrek aan onderwijs maar aan de aard van de meeste asielzoekers, die de gratis bijstand meer dan voldoende vinden om niet te gaan werken!

https://www.geenstijl.nl/5141236/integratie-vluchtelingen-hopeloos-zelfs-in-almere/