HET JIT ROMMELT MET BEWIJSMATERIAAL BIJ PRESENTATIE VAN ‘RAKET’ MH17

Door: Joost Niemöller

HET JIT ROMMELT MET BEWIJSMATERIAAL BIJ PRESENTATIE VAN ‘RAKET’ MH17

Vandaag gaf het JIT een persconferentie over MH17. Daarbij werden twee delen getoond van wat zij zeggen dat het een Buk raket uit de 9M38-serie zou zijn.

Belangrijk bewijsmateriaal, zou je dus zeggen. Heel wat belangrijker dan de vage internetfilmpjes waarmee een computeranimatie in elkaar werd geknutseld, op diezelfde persconferentie. Dat zal zeker het grote publiek overtuigen, maar een kritische rechter niet.

Maar hoe zit het nu met die mogelijke raketdelen? Waar zijn ze gevonden? Wanneer? De bron van het bewijs is uiteraard zeer belangrijk.

Het OM was vandaag zeer vaag over de herkomst van de twee stukken raket. Tegelijk wordt er op grond van deze delen wel een grote claim gemaakt: 

Ik zal het nu hebben over twee specifieke onderdelen van een dergelijke BUK-raket, genoemd venturi en casing. De venturi is de uitlaat van de raket. Met casing bedoelen wij het omhulsel van de raketmotor. 

In Oost Oekraïne zijn een venturi en een casing aangetroffen. De venturi hebben wij u al in september 2016 getoond. De casing heeft u mogelijk gezien in het OVV-rapport.

Dat deze onderdelen afkomstig zijn van een BUK-raket uit de 9M38-serie staat voor het JIT vast. Deze delen zouden dus gevonden zijn ‘in Oost Oekraïne’. Dat is wel heel erg vaag.

Vervolgens wordt er nog iets over verteld, en dat valt te checken:

De venturi hebben wij u al in september 2016 getoond.

Dat blijkt alleen niet waar te zijn. Deze ‘venturi’ werd al veel eerder getoond, namelijk in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gepubliceerd van oktober 2015. Hij is te zien op bladzijde 86.

Later werd deze foto opnieuw getoond door het OM. Niet in september 2016, zoals ze vandaag zeggen in de persconferentie, maar in juni 2016, toen het OM een E-magazine presenteerde over het onderzoek naar MH17.

Hoewel de ‘venturi’ dus al eerder te zien was geweest, werd hij opeens opgevat als ‘nieuws’ en haalde daarmee de internationale pers.

Lees hier verder: http://joostniemoller.nl/2018/05/het-jit-rommelt-met-bewijsmateriaal-bij-presentatie-van-raket-mh17/

RP: Ach, iedereen met een beetje gezond verstand weet dat het JIT een grote (door het OM gemanipuleerde) afleidingsmanoeuvre is om Rusland als dader aan te wijzen! Nog een feit: de cockpit van de MH17  zat vol met 30 mm gaten van een boordkanon van een straaljager uit de Oekraïne! Waarom hoor je hier niets meer van?

Lees ook het onvoorstelbare vervolg: http://verenoflood.nu/mh17-2/