IS-kinderen terughalen is een brug te ver!

Rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt het geen goed idee om de kinderen van IS’ers door Nederlandse strijdkrachten te laten terughalen uit het oorlogsgebied in Syrië. Dat zei hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Er is een hele inhumane situatie in Irak of Syrië”, aldus Ellian. “Niemand heeft gevraagd aan die mannen en vrouwen om naar Syrië te gaan om mee te doen aan de jihad. Dit is de omstandigheid waar we over praten.”

Bastiaan Ragas noemt de situatie ‘hartverscheurend’ en ziet wel een rol voor Nederland in het terugbrengen van de kinderen. “Na de tweede wereldoorlog brachten we ook SS-strijders terug naar Nederland. Ook kinderen van NSB-ouders moesten hun plek weer vinden.”

Ellian denkt daar anders over: “Die kinderen waren in Nederland. Hier gaat om de vraag of Nederland zich moet inzetten in een strijdgebied om die kinderen terug te brengen. En dat gaat een brug te ver. Kinderen die zichzelf melden bij de Nederlandse ambassade worden gewoon teruggenomen.”

Door: Tim Berbers

https://wnl.tv/2018/01/24/is-kinderen-terughalen-is-brug-ver/

RP: Ellian heeft volkomen gelijk! Iedereen die vanuit een veilig land bewust vertrekt naar een levensgevaarlijk land om te vechten tegen hun eigen gastlanden, is niet alleen ondankbaar maar moet ook de risico’s daarvan accepteren!

https://wnl.tv/2018/01/24/is-kinderen-terughalen-is-brug-ver/