Griekse minister hoopt dat IS-strijders naar Duitsland gaan!

jihad.griekenland

In Duitsland is verontwaardigd gereageerd op de Griekse dreiging om emigranten, inclusief IS-jihadisten, papieren te geven om naar Berlijn te reizen.

Vandaag bezoeken vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF Athene. Ze willen weten of Griekenland zijn boeken opent voor inspectie. Er wordt getwijfeld aan de Griekse openheid op monetair gebied. Wat Griekenland wel wil openen, zijn zijn grenzen. Griekenland wil dat de vluchtelingen die in het land asiel aanvragen doorstromen naar andere Europese landen.

De Griekse minister van Defensie Panos Kammenos zei over de vluchtelingen en de onderhandelingen over de Griekse schulden en leningen: “Als zij ons raken, zullen wij hen raken.” Als er geen oplossing komt die gunstig is voor Griekenland, krijgen de vluchtelingen papieren om naar Berlijn te reizen, aldus Kammenos. De minister voegde eraan toe dat zich onder de emigranten ook IS-jihadisten bevinden. In Duitsland is verontwaardigd gereageerd op de Griekse dreiging. Der Spiegel spreekt van een “cynisch spel met vluchtelingen”.

Op dit moment is het aantal jihadgangers dat terugkomt naar Nederland nog beperkt, maar het kunnen er volgens Van Baalen veel meer worden. “Het is goed mogelijk dat IS binnenkort geen grondgebied meer overhoudt. Dan zullen er veel meer van deze mensen naar Nederland komen.”

https://www.360magazine.nl/politiek/4402/griekse-minister-hoopt-dat-is-strijders-naar-duitsland-gaan

Lees ook: https://www.nporadio1.nl/wnl-op-zaterdag/onderwerpen/432206-nederlandse-jihadisten-in-griekenland-zijn-wandelende-tijdbommen

RP: Ik geef de Grieken groot gelijk! Uiteidelijk heeft Merkel ongevraagd de Europese grenzen wagenwijd geopend voor islamitische zgn. “vluchtelingen” Ook wij zouden dit moeten doen!