Syrische aanval: vooropgezet plan?

bom.usa

Bombardement Syrië

Terugkeer Syrische vluchtelingen vaak onmogelijk

Zeven jaar al duurt de oorlog in Syrië. En nog dagelijks sterven er burgers, zoals in Oost-Ghouta en Afrin. En ook al is het in sommige delen relatief rustig, terugkeer voor Syrische vluchtelingen is vaak onmogelijk, omdat ze niet willen leven onder het regime van de Syrische dictator Assad

Waarom vechten de mannen in Syrië niet voor hun vrijheid?
Soms vergeten mensen wel eens dat de oorlog in Syrië al vijf jaar aan de gang is en bovendien begon met verzet: jonge Syriërs gingen massaal de straat op en eisten tijdens de Arabische Lente vrijheid van meningsuiting. Maar hun vreedzame protesten werden door het regime beantwoord met kogels.

Syrië is anno 2016 veranderd in een onoverzichtelijk strijdtoneel. Het is onmogelijk om ‘goed’ en ‘kwaad’ te definiëren. Steden zijn compleet vernietigd en meer dan duizend strijdende groepen hebben verschillende delen van het land onder controle. Dit zorgt voor een uitermate complex landschap van gewapende groepen die soms allianties met elkaar aangaan en soms elkaar bevechten.

Uitzichtloze situatie
Het gevolg is een jarenlange patstelling tussen de regering, het Vrije Syrische Leger en steeds extremistischer partijen als IS en de aan Al Qaida verbonden Jabhat al-Nusra. Syrische burgers zitten gevangen tussen deze hete vuren en verkeren in een uitzichtloze situatie. Vandaag de dag weet niemand meer tegen wie gevochten moet worden, een duidelijke vijand is er niet. Als je al van jonge mannen kunt verwachten dat ze moeten blijven om te vechten voor de vrijheid van hun land, dan is de grote vraag in Syrië met en tegen wie.

De verantwoordelijkheid voor het behandelen van asielaanvragen is nu in de Europese Unie niet eerlijk verdeeld. Op dit moment is het eerste land waar een vluchteling binnenkomt verantwoordelijk voor de behandeling van de asielaanvraag. In de praktijk werkt dit systeem niet. Grenslanden als Griekenland en Italië kunnen de aantallen vluchtelingen niet meer aan. Daarom reizen vluchtelingen door naar Noordwest-Europa.

Asielzoeker mag tweede vrouw uit Syrië halen ‘in belang van kinderen’
Het zou het tweede geval zijn van gezinshereniging in Pinneberg waarbij een tweede vrouw de rest van het gezin nareisde. Opmerkelijk, want polygamie is in Duitsland – net als in Nederland – bij de wet verboden.

Hoewel het Duitse verblijfsrecht een tweede huwelijk expliciet uitsluit, benadrukt SPD-vicefractievoorzitter Eva Högl dat het in sommige gevallen kan worden toegestaan om ‘extreme ontberingen’ bij kinderen te voorkomen. In het geval van de asielzoeker in Pinneberg prevaleert het belang van de kinderen dus boven de wet.

RP: Het lijkt er dus sterk op dat de aanval in Syrië de asielstroom niet alleen enorm zal doen toenemen, maar ook terugkeer absoluut onmogelijk maakt! Een vooropgezet plan dus?

https://www.ncpn.nl/manifest/2016/01/syrie.htm

https://nieuws.vtm.be/buitenland/aanval-op-syrie-was-louter-symbolisch

Lees ook: http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/02/Geplande-invasie-Syri-Turkije-en-Saudi-Arabi-op-oorlogspad-tegen-Rusland

 

Advertenties