De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een militaire aanval tegen Syrië uitgevoerd.

syrie

14 april 2018 De Verenigde Staten heeft zaterdagochtend vroeg bombardementen uitgevoerd in Syrië, die even daarvoor op de nationale televisie waren aangekondigd door de Amerikaanse president Donald Trump.

De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een militaire aanval tegen Syrië uitgevoerd. Rusland roept de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeen. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt.
Met kruisraketten en straaljagers hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vannacht aanvallen uitgevoerd op drie doelen in Syrië. Het is een vergelding voor de vermeende aanval met gifgas vorig weekend in de Syrische stad Douma. Rusland veroordeelt de aanvallen en kondigt een tegenreactie aan.

Bij de gecoördineerde aanval hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittanië meer dan honderd raketten, waaronder 58 Tomahawk-raketten, afgevuurd op verschillende doelwitten in Syrië. De drie grootmachten viseerden verschillende gebouwen die dienen voor de ontwikkeling of opslag van chemische wapens.

syrie2

De Russische president Poetin zegt dat Rusland een spoedvergadering bijeen zal roepen van de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de luchtaanvallen vannacht. “De huidige escalatie van de situatie rond Syrië heeft een verwoestende impact op het gehele systeem van internationale betrekkingen”, reageert hij in een verklaring van het Kremlin volgens Interfax.

 

 

syrie

En Europa is alweer de klos

https://www.ad.nl/video/production/vs-voert-raketaanval-uit-in-syrie~vp33883

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180414_03462855?_section=68488391&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=breakingnews&adh_i=b66e6626cc77e5ab459692b2f5f937ce&imai=&M_BT=2842995240166

Lees ook: https://www.nu.nl/buitenland/3566643/rusland-sluit-ingrijpen-in-syrie-niet.html

Advertenties