Jihadist Marouane B. wil wraak nemen op Nederland!

 

Jihadist Marouane B.

LEDEN KONINKLIJK HUIS OOK DOELWIT!

AMSTERDAM – De woensdag tot zes jaar veroordeelde jihadist Marouane B. wil wraak nemen op Nederland. Hij is van plan stiekem terug te keren uit Syrië en dan is het ’oog om oog, tand om tand’. Hij roept op tot aanslagen op agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis.

Mocht hij ooit nog in Nederland opduiken, dan moet de Arnhemse rapper en jihadist Marouane B. zes jaar de gevangenis in. De rechtbank heeft hem woensdag die straf opgelegd vanwege deelname aan een terreurorganisatie. De 23–jarige kwam na zijn vertrek naar Syrië in 2013 tot zijn nek in de organisatie van de islamitische staat terecht.

„Mocht ik opgepakt worden dan zit ik mijn straf lachend uit op de Terroristenafdeling in Vught”, laat Marouane B. weten in een verklaring via e-mail.

„Allahu Akbar! Als het mij lukt om levend en ongezien terug te komen, dan zullen de leeuwen van het kalifaat uit België en Nederland mij opvangen. Ik zal mij niet melden op het politiebureau, want zoals onze broeder Salah Abdeslam [aanslagpleger in Parijs, red.) eerder zei: Wij erkennen enkel het gezag van Allah. (…) Abu Bakr (de oprichter van IS, red.) heeft gezegd om niet meer uit te reizen naar Syrië en Irak, maar om de jihad te voeren in eigen land.”

Hij vervolgt: „Neem wraak namens de onschuldige burgers die zijn gedood door de coalitie, zodat er gerechtigheid plaatsvindt. Voer de jihad in de Benelux in door overvallen te plegen met de intentie een deel van het geld naar islamitische staat te sturen (…) en door aanslagen te plegen op plaatsen waar agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis komen.”

Toch niet dood

Als rapper noemde hij zich Maru-One. Hij is een wonderlijk figuur die vanuit het kalifaat herhaaldelijk de publiciteit zocht. Eind vorig jaar kondigde hij zijn eigen dood aan. Hij zou aan een offensief of een martelaarsoperatie deelnemen. Kort daarna kwam via vrienden het bericht dat hij inderdaad was gesneuveld. Ook zijn moeder veronderstelde lang dat haar zoon dood was.

Gaandeweg ontstond echter twijfel. In stilte meldde Marouane zich via Whatsapp bij zijn moeder. Zijn wederopstanding lekte uit via De Telegraaf. Marouane was woedend dat het plan was mislukt. Het idee om zijn dood in scène te zetten was bedoeld om onder de radar te ontsnappen aan IS en veilig de Turkse grens te bereiken. Hij wilde graag terugkeren naar Nederland om zijn rechtszaak bij te wonen. De zaak was inmiddels zonder hem begonnen.

Mensen onthoofd

Justitie heeft last van het feit dat van veel polderjihadisten niet bekend is wat ze in het kalifaat hebben uitgespookt. Bij Marouane B. ligt er juist wel veel bewijs op tafel. Dat is deels Marouanes eigen schuld. Hij strooide met foto’s en verhalen over zijn ’heldendaden’. Een getuige verklaarde dat Marouane had opgeschept dat hij mensen had onthoofd. Marouane liet die getuigenverklaring vervolgens uitlekken naar De Telegraaf.

Duidelijk was dat Marouane bij de harde kern van IS hoorde. Hij zegt dat hij erbij was toen een andere Arnhemse jihadist, Jihad Saleh, zichzelf vorig jaar opblies. Ook was hij getuige van onthoofdingen en executies. Bij een gevecht zou hij in zijn been zijn getroffen. Voortdurend bedelde hij om geld bij Nederlandse vrienden. Er is een foto waar hij op luchtafweergeschut zit en op andere foto’s poseert hij triomfantelijk met kalasjnikovs.

In een interview vertelde hij hoe compleet en goed hij zich voelde op het slagveld. Als martelaar sterven leek hem het mooiste wat hem kon overkomen. Wie Amerika steunt zal zeker zijn hoofd verliezen, dreigt hij. „Ook degenen die F16’s hebben gestuurd, zijn zeker aan de beurt. Alles is gepland en Nederland zijn we niet vergeten.”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1871907/jihadist-marouane-b-wil-wraak-nemen-op-nederland