Universiteit broedplaats voor links kuddegedrag!

Voelen rechtse studenten zich thuis op de universiteit?
De Tweede Kamer stelt een onderzoek in naar de politieke opvattingen binnen universiteiten. Docenten en onderzoekers zouden te links zijn.

Studenten aan de Universiteit Utrecht stemmen over het algemeen op linkse partijen. Dit bleek vorige week ook uit een enquete van DUB.

Onlangs werd een motie aangenomen om een onderzoek in te stellen naar ‘zelfcensuur en beperking van diversiteit van perspectieven in de wetenschap’. Op universiteiten zou er volgens Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg (VVD) te veel sprake zijn van één politieke kleur. DUB besloot rechtsstemmende studenten te vragen in hoeverre zij daar iets van merken.

De studenten zeggen op de universiteit een sterk links klimaat te ervaren. Dit leidt soms tot conflicten met andere studenten. Ook docenten laten zich volgens hen soms leiden door hun linkse opvattingen. Ze zien gevaren voor de objectiviteit van het onderwijs en voor het begrip onder studenten voor afwijkende meningen. Over de kwaliteit van de docenten en het onderwijs aan de universiteit zijn de drie studenten over het algemeen positief, maar de linkse invloeden baren hen zorgen.

http://www.dub.uu.nl/nl/nieuws/rechtse-uu-studenten-universiteit-broedplaats-voor-links-kuddegedrag

Advertenties