Defensie moet tijdelijk gevechtsonderdelen opheffen door personeelstekort!

Situatie is ‘bijzonder ernstig’

De ‘Tactiek’ van de EU!

Wegens personeelstekorten heft Defensie delen van gevechtseenheden tijdelijk op. Bij het Korps Mariniers en de landmacht zijn complete compagnieën buiten gevecht gesteld. Vakbonden waarschuwen in De Telegraaf dat het nog erger wordt.

Tot de onderdelen die zijn ‘uitgezet’ behoren de 11e marinierscompagnie van bijna honderd man en verschillende compagnieën bij de Koninklijke Landmacht. “Staven worden gehandhaafd, maar de compagnieën opgedoekt en samengevoegd met andere”, legt voorzitter Jean Debie van de vakbond VBM uit.

Antipiraterijmissie

Minister Bijleveld (Defensie) meldde de Tweede Kamer vorige week geen patrouilleschip (bemanning 50 personen) voor de antipiraterijmissie Atalanta te hebben. Oorzaak: mede het tekort aan personeel. (RP: ze zijn hier specialist in het verzinnen van smoesjes!)

Duo-voorzitters Marc de Natris en Ruud Vermeulen van de Gezamenlijke Officierenverenigingen (GOV) noemen de situatie bijzonder ernstig. Onze militaire slagkracht is volgens hen aangetast.

http://nieuws.tpo.nl/2018/03/12/defensie-moet-tijdelijk-gevechtsonderdelen-opheffen-personeelstekort/

RP: de werkelijke oorzaak is het (ongehinderd) toegankelijk maken van Europa, voor de enorme invasies uit moslimlanden, zodat die zonder hun enige belemmering of tegenstand hier hun gang kunnen gaan!