GEERT WILDERS: Lessen van het Oosten voor het Westen

Toch fijn dat wij een politicus hebben die er alles aan doet om ons land te redden!

Het afgelopen weekend was ik in Hongarije voor de presentatie van de Hongaarse vertaling van mijn boek ‘Marked for Death; Islam’s War Against the West and Me’. Ik sprak in volgepakte vergaderzalen en conferentiecentra in Boedapest, Nyíregyháza, Debrecen, Gyór en Sopron. Ik heb tientallen interviews gegeven. En ik heb met de Hongaarse premier Viktor Orbán geluncht.

Een bezoek aan Hongarije is een geweldige ervaring voor elke westerse politicus die zich verzet tegen de islamitische invasie van het Westen. In Hongarije zijn er nauwelijks enige tekenen van islamisering. De Hongaren maken geen geheim van hun besluit om dat zo te houden. De houding in Hongarije en, wat dat betreft, in Centraal-Europa in het algemeen, is heel anders dan die in het Westen. In Midden-Europa aarzelen de mensen niet om uiting te geven aan hun gehechtheid aan hun eigen nationale identiteit, die geworteld is in de joods-christelijke principes van de westerse beschaving. Zij maken het ook heel duidelijk dat ze bereid zijn om hun erfgoed te verdedigen.

Het was ook een vreemde gewaarwording om mijn boek, dat waarschuwt voor de gevaren van de islam, zo openlijk in de Hongaarse boekhandels te zien. Ik heb mijn boek oorspronkelijk in het Engels in de Verenigde Staten uitgegeven. Ik deed dit, omdat Amerika een eerste amendement heeft, dat mensen in staat stelt vrijuit te kunnen spreken, zelfs wanneer een bericht politiek onjuist is. De Hongaarse vertaling is de eerste vertaling van het boek. In mijn eigen land heeft geen enkele uitgever de moed om het te publiceren. 

Een Duitse uitgever, die geïnteresseerd was, trok zich terug toen het onmogelijk bleek om het in het Duits te vertalen zonder de strenge wetten in verband met de vrijheid van meningsuiting van Duitsland te overtreden. Vandaar dat de uitgever me vroeg om de term ‘islam’ systematisch te vervangen door de verhullende uitdrukking ‘islamisme’. Ik weigerde, omdat de boodschap van mijn boek precies aangeeft, dat de islam zelf het probleem is.

In Hongarije en Centraal-Europa kan men in het algemeen veel vrijer over de islam spreken dan in West-Europa. Daar realiseren mensen zich veel beter wat er op het spel staat. Hongarije bouwde zelfs een grensafscheiding om de stroom immigranten uit overwegend islamitische landen een halt toe te roepen. Viktor Orbán doet in zijn eentje al veel meer voor de veiligheid en de beveiliging van het hele Europese continent dan de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron, de Britse premier May, mijn eigen Nederlandse premier Mark Rutte en alle andere West-Europese leiders samen.

Net als de Poolse, Tsjechische en Slowaakse leiders herhaalt Orbán voortdurend dat zijn land christelijk is en dat hij wil dat dit zo blijft. Hij wil de fout die West-Europa heeft gemaakt niet herhalen, door zijn deuren te openen voor islamitische massa-immigratie. Onlangs waarschuwde het Pew Research Center dat, indien de huidige trends aanhouden, Frankrijk, Duitsland, België en Oostenrijk in 2050 voor bijna 20% islamitisch zullen zijn. Groot-Brittannië en Nederland volgen daar dicht achter, terwijl Zweden rond de eeuwwisseling zelfs voor meer dan 30% islamitisch zal zijn.

Waarom kan men in Hongarije en de andere Visegrád-landen zoveel vrijer praten over de gevaren van de islam dan in het Westen? Waarom gedragen onze elites in de politiek, de academische wereld en de media zich op zo’n laffe en verzoenende manier ten opzichte van de islam?

Misschien heeft het te maken met de gijzelingsmentaliteit die het Westen heeft doordrongen. Vanwege de al aanzienlijke aanwezigheid van de islam in hun landen lijken veel West-Europese burgers bang te zijn om hun wens te uiten dat deze landen geworteld blijven in hun joods-christelijk erfgoed. Onze elites zijn zeker te laf om daaraan vast te houden. Maar er is nog een groot verschil tussen de westerse en de oostelijke helft van het Europese continent.

Lees hier het hele artikel: https://ejbron.wordpress.com/2018/02/07/geert-wilders-lessen-van-het-oosten-voor-het-westen/

Advertenties