Asielcijfers: ’nareizigers’ naar Nederland het hoogste ooit!

AMSTERDAM – Het afgelopen jaar zijn er ongeveer net zoveel ’nareizigers’ naar ons land gekomen als asielzoekers die voor het eerst een verzoek indienden. Het percentage nareizigers is het hoogste ooit.

In totaal kwamen er 16 145 asielzoekers en 14 490 nareizigers. Het aandeel van de laatste groep is nu 47 procent – een record.

Het percentage kinderen daalde weer iets. Tot 2016 was een stijging te zien, maar op dit moment is de groep ’meerderjarige mannen’ net zo groot geworden.

Veel Turken

Net zoals in voorgaande jaren komen er vooral Syriërs en Eritreeërs naar ons land. Ook is de stijging van het aantal Turken opvallend: in 2017 waren er 480 asielaanvragen, het hoogste aantal sinds 2002 en acht keer zoveel als in 2015. Volgens het CBS is er een directe link met de couppoging in juni 2016.

De conclusies van het CBS corresponderen met de cijfers die de Immigratie- en Naturalisatiedienst eerder naar buiten bracht.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1560690/asielcijfers-veel-nareizigers-naar-nederland

De nareizigers krijgen drie maanden de tijd om naar Nederland te komen. Dit gebeurt doorgaans met het vliegtuig (betaald door ons) vanuit veilig gebied.

asiel-vliegtuig

Ook luxe boten worden voor hen ingezet!

Lees ook:

Mega-operatie voor afbouwen van azc’s kost nu al kwart miljard: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1499837/mega-operatie-voor-afbouwen-van-azc-s-kost-nu-al-kwart-miljard

(Volk  van Nederland: trek alvast weer jullie portemonnee!)