Pechtold basht Wilders bij WNL

Pechtold is en blijft een miezerig ventje.

D66-leider Alexander Pechtold was voor de camera’s van het WNL-programma Goedemorgen Nederland weer eens ouderwets zichzelf. Meneer vond het een goed idee om van de zendtijd op de nationale televisie gebruik te maken om Geert Wilders op het obsessieve af belachelijk te maken.

Pechtold was samen met politiek commentator Wouter de Winther te gast in de uitzending waarin de geplande demonstratie van de PVV (samen met Vlaams Belang) morgen voor het Centraal Station van Rotterdam werd besproken. Die demonstratie is gericht tegen Mark Rutte omdat hij Nederlanders zou ‘discrimineren’, in november deed Wilders daarom ook al aangifte.

In plaats van inhoudelijk op het doel van de demonstratie in te gaan, kon Pechtold het niet laten om Geert Wilders de hele tijd belachelijk te maken.
Hij ligt naar eigen zeggen niet wakker van de PVV-leider. De partij mag dan wel de tweede van het land zijn, maar zou volgens de altijd betrouwbare peilingen steeds verder zakken. Dat de partij nog steeds groter is dan D66 maakt verder niet uit natuurlijk.

Daarnaast neemt Wilders volgens Pechtold nooit zijn verantwoordelijkheid. Hij is meer “een schreeuwlelijkerd.”
Ook vermaakte Pechtold de kijkers met een Belgengrapje: “Het is toch wel sneu dat als je het Nederlanderschap zo centraal zet tegenover Rutte dat je dan drie bussen met Belgen nodig hebt om in Rotterdam te demonstreren.”

Echt enorme humor, nietwaar? Wanneer zouden we trouwens eindelijk eens openheid van zaken krijgen over de door Pechtold niet gemelde schenking van een appartement?

Afijn, de uitzending terugkijken kan hier (fragment vanaf 9.53).
https://wnl.tv/gemist/goedemorgen-nederland-201801190740/