Gevaarlijke ontwikkelingen.

RP: Ik kan niet verifiëren of dit bericht op waarheid berust, maar het zou me, gezien de huidige politieke ontwikkelingen, niet verbazen als dit zo is. Dus ik vond het toch interessant genoeg om het hier te publiceren!

Gevaarlijke ontwikkelingen.
Een bedrijf dat in WOII propaganda maakte voor het naziregime gaat fake news bestrijden in Europa. Gaat het ooit nog goedkomen?

We kunnen vannacht allemaal weer rustig slapen. De o zo democratische Europese Commissie heeft een High-Level Group (moet autoriteit uitstralen) vol zeer onafhankelijke en buitengewoon betrouwbare experts samengesteld die fake news en desinformatie van het internet gaan bonjouren. Gelukkig maar.
Dus binnenkort lezen we eindelijk dat de mainstream media jarenlang leugens hebben rondgebazuind over massavernietigingswapens in Irak?

Onwaarschijnlijk.
De groep blijkt namelijk vol met afgezanten van diezelfde mainstream media te zitten. Bedankt, Europese Commissie. Ons belastinggeld wordt zo te zien goed besteed (maar niet heus).

Weggecensureerd.

Het ligt dus in de lijn der verwachting dat je binnenkort alleen nog opgebraakte persberichtjes van de grote high-level persbureaus voorgeschoteld krijgt en dat alle onwelgevallige geluiden keihard weggecensureerd gaan worden.

Er zitten namelijk ook afgezanten van alle grote sociale mediabedrijven in het panel. Namen die in het oog springen zijn RTL Group en in het verlengde daarvan, Bertelsmann & Co, dat voor ruim 90 procent eigenaar is van RTL Group.

Het feit dat commerciële spelers als Google, Twitter en Facebook rechtstreeks gaan bepalen wat onder fake news en desinformatie valt, is buitengewoon beangstigend.
Degene die de grootste zak geld op tafel legt bepaalt dus vanaf nu eigenlijk wat ‘waar’ is en wat niet.

Lees hier het hele bericht:
https://www.ninefornews.nl/bedrijf-propaganda-naziregime-fake-news/