Wie zijn de kampioenen van de Fake News?

De kampioenen van de Fake News?

Orwellistan. Snel maatregelen tegen fake news uit EU om “mediapluralisme te beschermen”

Bizar. Bizar bizar bizar. Prof. Madeleine de Cock Buning is nog nauwelijks een weekje Fake News-tsaar van de EU en roept nu al dat er “geen tijd te verliezen” is om maatregelen te nemen tegen fake news.

Praten over “het beschermen van de Europese waarden en het beschermen van de burger tegen valse informatie” is Frans en Duits voor censuur, wurgafspraken met de Amerikaanse socialmediaboeren en ruim baan voor overheidssteun voor politiek correcte media. Maar goed, van een Duits Europa kunnen we natuurlijk niets anders verwachten.  Er dreigt hier echt een pijler onder de Westerse democratie weg te vallen. Het grote probleem is dat “listening to each other” aan de dialoogtafel over the “wicked problem” niet belangrijk is bij de vrijheid van meningsuiting.

De EU heeft besloten dat vrijheid wel degelijk aan marchandages onderhevig is: De Cock Buning heeft het over het balanceren van de vrijheid van meningsuiting en het recht op “transparante en gecheckte informatie”. Dat worden dus bureautjes waar kleine Timmerfransjes en Vandermeerschjes hun subjectieve blik laten gaan over de media, met alle groepdruk en ideologische dwang die daar vanuit gaat. 

Het is schokkend om te zien, de manier waarop de krampachtige mandarijnen in Brussel om gaan met de vrije pers. De Cock Buning stelt dat er haast gemaakt moet worden: verwacht de eerste censuurwetten dus nog voor de zomer. Logisch, na de Brexit en de teleurstellende verkiezingsuitslagen in Nederland, Oostenrijk en Duitsland – men verliest de grip en raakt in paniek. Als u dan niets meer van ons hoort zitten we in een keldertje onder het Binnenhof met een tuinslang in onze ‘reedt’ te luisteren naar de wonderen van de verbinding en diversiteit.

RP: Eerst waren het de Palestijnen die het “Bollywood-news” (Nep-nieuws) hadden uitgevonden, nu hebben zij er een geduchte concurrent bij!

https://www.geenstijl.nl/5140281/orwellistan-snel-maatregelen-tegen-fake-news-uit-eu-om-mediapluralisme-te-beschermen/