Moslims in Europa willen geen kerkklokken horen!

Italië: Moslim voelt zich gestoord – kerkklokken verstommen!

De eerste stap van de islamisering in de landen van het Midden-Oosten, die ooit christelijk waren, bestond erin de klokken tot zwijgen te brengen. Daarna verdwenen de kruisen. En tenslotte de christenen.

In het Italiaanse Genua is de eerste fase van deze ontwikkeling blijkbaar begonnen. In het district Sampierdarena wil een koran-gelovige met hulp van zijn islamitische advocaat de klokken van de kerken tot zwijgen brengen.

“Voor kerst kregen we een brief van een advocaat, die in naam van zijn cliënt beval te stoppen met het luiden van de klokken van de kerk Santissimo Sacramento (foto), omdat ze te luid zouden zijn”, aldus de beheerder van de curie, Don Michele De Santis. “We adviseerden de priester vooreerst te stoppen met luiden.” Maar het zou niet het lawaai zijn dat zo menig islamaanhanger stoort. De vijf kerkklokken van Via Luigi Carlo Farini zijn maar klein. Maar deze kerktoren wijst met zijn klokgelui niet alleen de uren aan – de eerste klanken zouden het begin van een religieus lied van de eucharistische aanbidding zijn. Dat zou onacceptabel zijn voor moslims, en dus gaf eentje van hen opdracht aan een eveneens islamitische advocaat, meldt “voxnews.info”. De advocaat zou verlangen dat de klokken overdag alleen nog voor en na de mis luiden.

Maar de inwoners van het district verdedigen hun kerk en protesteren tegen de beslissing van het rooms-katholieke bestuur.

“Handen af van onze klokken! Ze hebben geprobeerd ze tot zwijgen te brengen, maar we zullen ze verdedigen”, bericht “La Stampa” over het protest, waar honderden inwoners aan hadden deelgenomen. De plaatselijke imam Husein Salah probeert de gemoederen tot bedaren te brengen, en verklaart dat de koran-gelovige met zijn bezwaar een fout zou maken. Het klokgelui zou tenslotte een teken van vrede zijn, net zoals de roep van de muezzin, beweert hij en laat daarbij handig weg dat de roep van de muezzin geen “vredesoproep”, maar de oproep tot het verplichte gebed voor alle moslims is, waarmee ze zich vijfmaal per dag aan hun “Allah de Grootste” te onderwerpen.

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/14/italie-moslim-voelt-zich-gestoord-kerkklokken-verstommen/

RP: en dat kattengejank van de moskeeën  moeten wij een paar maal per dag aanhoren!