België pakt ‘vluchtelingen’ aan die op vakantie gaan naar land van herkomst

Afrikaanse migranten uit onder andere Eritrea, die in Europa asiel krijgen omdat hun leven zogenaamd gevaar loopt als ze worden teruggestuurd, blijken massaal hun uitkeringen te misbruiken om vakantie te vieren – in hun eigen thuisland.

Langzaam maar zeker beginnen onze zuiderburen te snappen dat je asielzoekers die de gastvrijheid van West-Europa misbruiken kan missen als kiespijn.

Nu de vluchtelingencrisis langzaam maar zeker aan het voorbijwaaien is, hebben regeringen in West-Europa hun handen vrij om de uitwassen van die menselijke migratiestroom aan te pakken. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen waarbij mensen die gevlucht zijn uit een bepaald land, later weer een vakantie boeken naar datzelfde land van herkomst. Natuurlijk mag dat, maar het werpt wel een interessant licht op de vraag of iemand wel helemaal gevaar liep in die oorspronkelijke staat. Als je er gewoon zorgeloos op vakantie kon, dan had je toch nooit hoeven vluchten?

Iemand die die logica onderschrijft, is de Belgische staatssecretaris voor migratie – Theo Francken – en hij zorgt er dan ook voor dat zijn land korte metten maakt met dit soort asieloplichters. Uit De Telegraaf:

“België pakt het probleem van in hun eigen land vakantie vierende asielzoekers voortvarend aan. Afgelopen anderhalf jaar zijn 44 van hen betrapt.

Overigens heeft ons land ook een probleem met asielzoekers die graag een paar lange weken weggaan naar het land van herkomst. Bij ons gaat het daarmee niet om Irakezen of Afghanen, maar Eritreeërs.

Lees ook dit: https://jdreport.com/migranten-misbruiken-massaal-uitkeringen-voor-vieren-vakantie-in-thuisland/

RP: De meeste Nederlanders kunnen niet eens met vakantie, laat staan naar Afrika! En wij betalen dit voor asielzoekers-gezinnen, die zogenaamd moesten vluchten uit hun (gevaarlijke) continent! Hoe oerdom zijn de Europeanen?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/en-blijf-daar-maar-belgie-pakt-vluchtelingen-aan-die-op-vakantie-gaan-naar-land-van-herkomst/

Ook Zwitserland doet dit nu:
https://sceptr.net/2017/01/vluchtelingen-eritrea-vakantie-thuisland/

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/03/vakantievierende-asielzoekers-hebben-vrij-spel-481191/

https://www.geenstijl.nl/5110942/eritrea_het_is_hier_fantastisc/