Zeeland helpt 354 vluchtelingen in 6 maanden aan een woning!

WIE WORDT HIER GEDISCRIMINEERD?

VLISSINGEN – Zeeland hielp het afgelopen half jaar 354 vluchtelingen met een verblijfsstatus aan een woning. Dat zijn er veel meer dan door de overheid gevraagd werd.

Volgens de taakstelling moesten de Zeeuwse gemeenten in de tweede helft van 2017 nog 241 statushouders huisvesten. 

Vooral de gemeenten Middelburg, Reimerswaal, Tholen en Borsele hielpen relatief veel mensen aan een huis. Alleen de gemeenten Goes en Hulst lopen nog iets achter: zij moeten nog één of twee mensen huisvesten. 

Ook het grootste deel van de andere provincies huisvestte in het tweede deel van vorig jaar meer statushouders dan gevraagd werd.

De taakstelling lag in de tweede helft van vorig jaar veel lager dan in het half jaar ervoor. Toen moesten nog ruim 400 statushouders gehuisvest worden in Zeeland.

Zeeland moet in de eerste helft van dit jaar 293 mensen aan een woning helpen, maar heeft door de voorsprong van vorig jaar al voor bijna veertig procent aan die taakstelling voldaan.

https://www.ad.nl/zeeland/zeeland-helpt-354-vluchtelingen-in-6-maanden-aan-een-woning~aa80c502/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Lees ook dit: https://ejbron.wordpress.com/2015/09/27/1000-extra-woningen-voor-vluchtelingen-in-amsterdam/