‘Lege azc’s kosten bakken met geld’

‘Lege azc’s kosten bakken met geld’

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) blijkt een kapitaal kwijt te zijn aan de grote leegstand en het sluiten van niet-gebruikte asielzoekerscentra. Vorig jaar ging daar zo’n 250 miljoen euro aan op. Dat is bijna een kwart van de begroting, meldt De Telegraaf.

In 2016 zette het COA alles op alles om nieuwe azc’s te openen, maar door de Turkije-deal bleken die veelal niet nodig. Daarom wordt de capaciteit nu afgebouwd van bijna 60.000 naar ongeveer 30.000 bedden. Voor dit jaar worden leegstandskosten voorzien van 80 miljoen euro.

Door flexibele arbeidscontracten kon van 550 overbodig geworden medewerkers goedkoop afscheid worden genomen, maar voor het gebouwenbeheer moest de portemonnee worden getrokken. Zo werd in totaal 30 miljoen uitgegeven om bedrijven uit te kopen, waaronder een aantal vakantieparken, die langjarige overeenkomsten hadden.

Ontwikkelingssamenwerking is de dupe: het geld dat het COA aan de opvang uitgeeft, wordt voor een belangrijk deel gekort op hulp aan het buitenland.

https://www.ad.nl/binnenland/lege-azc-s-kosten-bakken-met-geld~a07c556b/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Zoals wij al eerder schreven, is de hele asielindustrie een goudhaantje voor de elite, waaraan het volk moest meebetalen, via allerlei  belastingverhogingen. Zelfs dit fiasco zal weer op het volk worden verhaald!